Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

To “Σχέδιο Β” για το Mega που χρειάζεται επειγόντως μετρητά


































 






 

Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον για το Mega. 
Όλα εξαρτώνται από τις επιλογές που θα κάνει στο επόμενο διάστημα ο Σταύρος Ψυχάρης για να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ή αν θα βρεθεί άλλη λύση, αφήνοντας την πρωτοβουλία πλέον στον όμιλο Βαρδινογιάννη, ο οποίος έχει μια ισχυρή θέση στον σταθμό και στο Star.

Το θέμα είναι να βρεθούν τα χρήματα για να καλυφθούν
το τρέχον έλλειμμα των 30 εκατ. ευρώ,
οι δόσεις του δανείου, το σύνολο του οποίου ανέρχεται σε 88 εκατ. ευρώ ως το τέλος της επόμενης χρονιάς,
καθώς και οι οφειλές προς τους παραγωγούς των τηλεοπτικών προγραμμάτων και τους εργαζόμενους.
Ο Σταύρος Ψυχάρης δεν συγκέντρωσε τα κεφάλαια που απαιτούνται στις διερευνητικές επαφές που έκανε για την απόκτηση του 51% των μετοχών του Mega και του Πήγασου από τον ΔΟΛ.
Οι επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσέφεραν λιγότερα χρήματα του αναμενόμενου, ενώ πρόταση έγινε και προς ισχυρό επιχειρηματία για να αποκτήσει, έναντι 40 εκατ. ευρώ, τον έλεγχο του Mega… Όμως, ο ισχυρός άνδρας των ΜΜΕ έχει να παίξει ένα ακόμη χαρτί. Να βάλει δηλαδή δικά του χρήματα για την υλοποίηση του σχεδίου.
Το Mega χρειάζεται επειγόντως μετρητά.
Η εταιρεία πάντως πρόσφατα ρύθμισε με τον νόμο για τις 100 δόσεις την οφειλή για το τέλος χρήσης συχνοτήτων, καθώς είχε προϋπολογίσει το ποσό, ενώ δεν έχει εξασφαλίσει και την απαραίτητη ασφαλιστική ενημερότητα.

Αν πάντως, δεν γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δεν θα μπορέσει να πληρώσει επί της ουσίας τις δόσεις του δάνειου και τότε το βάρος για τις τράπεζες, που ως τώρα δείχνουν ανοχή, θα είναι πολύ μεγάλο.
πηγή : typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου