Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

H απάντηση του "τρομοκράτη"Δερβενιώτη στην Athens Voice- "Free Press , οι υπόλοιποι στη φυλακή"













































https://derveniotis.wordpress.com/2015/10/07/free-press-%CE%BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE/


Kάπου μεταξύ της 36ης υπεράσπισης του Ανδρέα Πετρουλάκη για αγωγή ενός εκατομμυρίου απο τον Καμένο 
και της 567ης θρηνωδίας «ποιός φοβάται την Αthens Voice» επειδή κάτι ούγκανα αντί να κάψουν τα συνήθη αμάξια ενα Σαββατόβραδο έκαψαν τα γραφεία της,
 η καλή εφημερίδα αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αταλάντευτη προσήλωσή της στις Αρχές του Ευρωπαϊσμού, της Ελευθερίας του Λόγου και της Ανοιχτής, Πλουραλιστικής Κοινωνίας, απειλώντας με με φυλάκα ή 1.000.000

Το λόγο τον παραθέτει η εφημερίδα σε screenshot τηλεφώνου. 
Για να είμαστε ακριβής, ΔΕΝ τον παραθέτει, γιατί απο το screenshot λείπει βολικά το μόνο κομμάτι που έχει σημασία: 
ότι αφορμή για το στάτους μου στο Facebook, ήταν ότι η αταλάντευτα προσηλωμένη στα δημοκρατικά ιδεώδη free press, περιέλαβε στη διαδικτυακή της ύλη lifestyle ειδησάριο εγκωμιασμού του νέου, αδυνατισμένου λούκ της Ουρανίας Μιχαλολιάκου.

Αφού λοιπόν συγγράφει (ανώνυμα) τη δική της εκδοχή του τι ακριβώς της προσάπτω,πακετάρει το όλο με εναν πιασάρικο τίτλο 
(«Βάζεις το Σπύρο Δερβενιώτη στη φυλακή;») 
και εναν όλο υπονοούμενα υπότιτλο 
«μη μας κάνετε να πάρουμε αυτό το δρόμο». 
Το σε ποιούς απευθύνεται με αυτό το τελευταίο παραμένει σκόπιμα ασαφές.

Ο πονηρεμένος αναγνώστης ίσως βγάλει άκρη στο υστερόγραφο, όπου περιγράφεται ότι «αλλα έλεγα παλιότερα» όπως και η φιλοτέχνηση της διαδικτυακής μου παροσυσίας ως μέρος της «λαϊκίστικης διχαστικής ρητορικής» που «πρέπει να σταματήσει» γιατί «για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη διχάζει τους Έλληνες».

Ναι, σωστά διαβάσατε. 
Η εφημερίδα που 11 στα 10 άρθρα της φιλοξενούν τη Μία και Μόνη Άποψη για τον Κόσμο, που ο εκδότης της φωτογραφίζεται να λαγοκοιμάται σε κάθε προσπάθεια της «Κεντροαριστεράς» να αποκτήσει σάρκα και οστά που να υπερβαίνουν τα πίσσα ναι νικοτίνη εκλογικά της ποσοστά, 
που θα δώσει φιλόξενη στέγη σε κάθε μουρλοκακόμοιρο αρκεί να αποκαλεί τη Ζωή «μουρλή» και την αριστερά «παλαβή», καταδικάζει τη διαχαστική ρητορικη » και τα «πρόσκαιρα κομματικά οφέλη» απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Θα επανέλθουμε σε αυτό, αλλά πρώτα ενα σχόλιο για το «δε σκεφτόταν πάντα έτσι για την εφημερίδα», ενα υπέροχο case study για την αξιοπιστία του ανώνυμου συντάκτη του κειμένου (θα τον αποκαλώ «Σταυρούλα», στην τύχη, χωρίς εμφανή λόγο).

Γράφει λοιπόν, η ‘Εγκριτος:
Υ.Γ. Ο Σπύρος Δερβενιώτης δεν σκεφτόταν πάντα έτσι για την εφημερίδα. Μερικά χρόνια πριν, νέος κομίστας τότε, μας ζήτησε να προβάλουμε τη δουλειά του με εξώφυλλο στην ATHENS VOICE.. Δεχτήκαμε με χαρά, όχι μόνο μια αλλά δύο φορές. Δείτε εδώ τι μας δήλωνε:
Στο τεύχος 180, ο Σπύρος Δερβενιώτης σχεδίασε το εξώφυλλο της AV και δήλωνε: «Mυρτώ. Mανίνα. Mελίτα. Mαργαρίτα. Oι καλύτερες πένες του εντύπου ήταν πάντα γυναίκες και άρχιζαν από «M». Eξαίρεση οι Kυρίτσης – Tσέκερης, αλλά είμαι σίγουρος ότι το κάνουν από αντίδραση».

Πάμε ένα ένα.
Κατ’ αρχήν, το πρώτο μου εξώφυλο στην Athens Voice το έδωσα το 2007. «Νεαρός» ετών 38, και κομίστας ετών 19. 
Αλλά αυτά είναι τα facts, και τα facts μας ενδιαφέρουν μόνο όταν επηρεάζουν την εμπορική μας αξία όπως παραδέχεται το υπόλοιπο κείμενο. 
Αλλιώς, τράβα τα απο δω, τράβα τα απο κεί, είναι πιό αποτελεσματικό (και ύπουλο) να περάσεις μια βερσιόν των γεγονότων όπου περίπου «εμείς τον φτιάξαμε» και «τον περιμαζέψαμε όταν ήταν νέος και άγνωστος».

Για την ιστορία, το εξώφυλο το έκανα αρχικά για το περιοδικό «9», με το οποίο είχα συνεργασία. Όταν το περιοδικό αρνήθηκε να το δημοσιεύσει, για να μη μου μείνει αμανάτι, πήρα τον Φώτη Πεχλιβανίδη «το θέλετε;» και το ήθελαν.

Αυτή ήταν η μόνη φορά που πρότεινα εξώφυλο στην Athens Voice. 
Το επόμενο ήταν παραγγελία από μέρους τους, οπότε το «δεχτήκαμε όχι μία αλλά δύο φορές» είναι οριακά συκοφαντική δυσφήμιση, κάτι που συμφωνα με την καλή εφημερίδα αποτιμάται περίπου 1.000.000 ευρώ ή φυλάκιση.

Είμαι περήφανος και για τα δύο εξώφυλα που περιλαμβάνονται στα αγαπημένα μου έργα. Για να πάμε στην τρίτη και φαρμακερή διαστρέβλωση. 

Μια και αποδεδειγμένα παρακολουθούν το facebook μου, θα θυμούνται ότι σε ανύποπτο χρόνο είχα γράψει ότι «η Athens Voice δεν ήταν πάντα έτσι.
 Ήταν ενα ευρύχωρο έντυπο με ποικιλία απόψεων» και πλειάδα αγαπημένων συνεργατών που ορθά αναφέρουν στο σημείωμά τους ότι έχω εγκωμιάσει, γιατί η αποψή  μου για εκείνους δεν έχει αλλάξει.
Με μία σημαντική λεπτομέρεια.
Πλην της Μανίνας και της Μυρτώς αν δεν απατώμαι, ΚΑΝΕΝΑΣ απ’ αυτούς δεν αρθρογραφεί πια εκεί σήμερα. 
Αυτά για το ποιός ενδιάμεσα «άλλαξε απόψεις».

Πρίν απο κανένα χρόνο περίπου, η καλή εφημερίδα προσπάθησε αλλά απέτυχε να αποκτήσει άλλο ενα «εξώφυλο που τους πρότεινα». 
Το τηλεφώνημα ήταν απο συνεργάτιδα του εντύπου (ας την ονομάσω χαιδευτικά «AV team») η οποία μου ζήτησε «εκείνο το υπέροχο σκίτσο με τον κώλο που ξαπλώνει στο Σύνταγμα;» 

«Ακολουθεί ο διάλογος:
-AVteam, αυτό το σκίτσο έχει δημοσιευθεί ήδη αλλού.
-Στ΄αρχίδια μας.
-Επίσης δεν προκειται να σας ξαναδώσω ποτέ συνεργασία
-Γιατί;
-Γιατί , δεν ξέρω πως να σας το πω, οι δημόσιες τοποθετήσεις σας όλο το διάστημα της κρίσης…
-Ελα μωρε μαλάκα, ξεσυνερίζεσαι κι εσύ τις μαλακίες του Φώτη,
-Δεν είναι μόνο ο Φώτης, ειναι και ο τάδε, ο δείνα, ο παραδείνα….
-Ελα ρε μωρό στείλε μου τωρα το εξώφυλο να κάνουμε τη δουλειά μας.
-ΑV team μην επιμένεις. Δεν το παίρνεις, τέλος. Δε θέλω.
-Καλα Σπύρο μου (μούτρα) Σου εύχομαι να κάνεις τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ (κλείσιμο στη μάπα).
Αυτά για το ποιός παρακαλάει για εξώφυλα και ποιός «του κάνει τη χάρη» να τα δημοσιεύει.

Αυτή ήταν η ελαφρά βερσιόν της κουτοπονηριάς των υπευθύνων της free press.
Το έξυπνο πουλί όμως από τη μύτη πιάνεται: 
Tην ίδια μέρα που η εφημερίδα με φιλοδώρησε με αυτό το άρθρο, ανέβασε και αυτό το άρθρο, όπου περιλμβάνεται η φράση 
«Και μια και μιλάμε για το ποιοι κάνουν lifestyle τον ολοκληρωτισμό, τον αυταρχισμό, τη βία και τις καθόλου κρυμμένες απειλές εναντίον όσων διαφωνούν, δεν έχει παρά να δει κανείς ποιοι είναι αυτοί που δημιούργησαν και συντηρούν ένα ανύπαρκτο θέμα. 
Οι ίδιοι που ενορχηστρώνουν για μια ακόμη φορά τη στοχοποίηση της A.V. δίνοντας το σήμα στις ομάδες κρούσης να επέμβουν. Τα φερέφωνα της κάθε κομματική εξουσίας που συκοφαντούν ασύστολα σίγουροι ότι η δικιά μας δημοκρατική ευαισθησία δεν θα τους στείλει στον εισαγγελέα.»

Αν η εφημερίδα είχε ανεβάσει μόνο αυτό το άρθρο, θα μπορούσε να μείνει στο ψηλό της άλογο να μας χεζει από το ύψος του ΔιαΦΩΤΗσμού της.

Όταν στα καπάκια προσωποποιεί σε ένα, μοναδικό άτομο με ονοματεπώνυμο όλα τα παραπάνω, με τον τίτλο 
«Η AV, οι φασίστες και οι άλλοι φασίστες», ποιός αλήθεια θα κάνει παρέα στο διπλανό κελί απ’ το δικό μου;
Και όπως έδειξε ο φακός στο Ακροπόλ, αποδεδειγμένα ροχαλίζει, γαμώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου