Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Οι φρη πρέσες στη μπουζού – by To Skouliki Tom













 












Αγαπητέ μοναδικέ αναγνώστη,
Σήμερα είναι μια καταπληκτική μέρα, αφού, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τον καλό φίλο Σπύρο Δερβενιώτη, θα ασχοληθούμε με τις φρη πρέσες.
Οι φρη πρέσες κατείχαν πάντα μια ξεχωριστή θέση στη σελίδα και το μπλογκ μας αλλά για πρώτη φορά ένα κείμενό μου είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτές.
Για όσους δε γνωρίζουν, το Σάββατο που έγινε η ορκωμοσία της νέας Βουλής, η Athens Voice δημοσίευσε κείμενο με τίτλο “Έκλεψε τα βλέμματα η Ουρανία Μιχαλολιάκου” και σχόλιο “Εμφανώς αδυνατισμένη, με δερμάτινη φούστα και μαύρα γυαλιά στη Βουλή”.

Εμετός αλλά τίποτα το αξιοσημείωτο μέχρι εδώ. 
Απλώς ένα ακόμα ξέπλυμα των ναζί από την σκατένια φρη πρέσα.

Σχολιάζοντας το ξέπλυμα, ο Σπύρος Δερβενιώτης ανάρτησε στο facebook το παρακάτω επικό στάτους:
«Στο editorial, o Φώτης θα μαστιγώνει τις παθογένειες, που είναι ότι μου θέλετε δουλειες και μισθά. Στο εσωτερικό, το “Βαθύ Φίλιον” θα τρολάρει την “κυρά Τασία” και τη “Μακάρθαινα” και θα χαϊδεύει τα απόκρυφά του φαντασιωνόμενο ότι “μείναμε Ευρώπη”. Η υπόλοιπη ύλη είναι πάντα θεματική: “τα καλύτερα του Περιστερίου/της Φιλοθέης/της Εκπαίδευσης/προτάσεις βιβλίων/ πάντα με κριτήριο ποιόν κατάφερε να εκβιάσει επιτυχώς το εμπορικό τμήμα για να τα σκάσει. Αυτό είναι το πλαίσιο: “απαραίτητες μεταρρυθμίσεις” για να “πάρει μπρος η ανταγωνιστικότητα” και άλλα απολυτίκια της Θείας Λειτουργίας της θρησκείας της Αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο, για το”νιουσρούμ” της AV (κωδική ονομασά των sites για το ανώνυμο αμόρφωτο κακοπληρωμένο και μωροφιλόδοξο digitαριάτο), είδηση για τους αναγνώστες δε μπορεί να είναι π.χ. η κατάθεση της μητέρας του Φύσσα, ούτε ότι η Ουρανία συμμετείχε στα Τάγματα Εφόδου. Είδηση είναι ότι “αδυνάτισε και άλλαξε γκαρνταρόμπα”. Sex and the Shitty.»

Ε, αυτό ήταν. Η φρη πρέσα έσπασε, ξέσπασε και με ένα κείμενο-καταπέλτη αναρωτήθηκε “Βάζεις τον Σπύρο Δερβενιώτη στη φυλακή;”, “Μη μας κάνετε να πάρουμε αυτό το δρόμο”, απειλώντας παράλληλα και με αγωγή ύψους 1.000.000 ευρώ.
Είναι να αναρωτιέσαι; Φυσικά και πρέπει ο εχθρός της ελεύθερης πρέζας Σπύρος Δερβενιώτης να μπει φυλακή. Έξω οι ναζί, μέσα ο Σπύρος.
Παρένθεση: Το κείμενο της AV κοινοποιήθηκε και από τον Θανάση Χειμωνά – υπεύθυνο πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – με σχόλιο “Στην μπουζού το κακιασμένο κοντοπούτανο. Να καλοπεράσει.”
Κακιασμένο και πούτανο ναι αλλά κοντό; 
Ε, όχι! 
Ο Σπύρος Δερβενιώτης καρφώνει από το τρίποντο. 
968864_422121267901357_2060537072_n
Κλείσιμο παρένθεσης.
Τα χρόνια της κρίσης – που δεν είναι κρίση γιατί θα κρατήσει για πάντα – οι φρη πρέσες έχουν αναλάβει έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο. Αυτόν του περιτυλίγματος της σαπίλας σε μορφή cupcake και λαχματζούν από την Αιόλου.
Ό,τι δηλαδή έκαναν παλιότερα και τα έντυπα του Κωστόπουλου αλλά εκείνα τουλάχιστον δεν κρύβονταν. Έτριβαν την σοφτ πορνογραφία και τις παραισθήσεις μεγαλείου του Πετράν στη μάπα μας.
Οι φρη πρέζες αποδεικνύονται πολύ πιο ύπουλες και ως εκ τούτου πολύ πιο αποτελεσματικές.

Είναι αυτές που προβάλλουν την κρίση ως ευκαιρία, 
την ανεργία και τη φτώχεια ως ζητήματα αισθητικής,
 την πολιτική ως εναλλακτικό κουλ τρόπο να μπεις σε τρελά παρεάκια και γενικά όλα είναι μια χαρά, αφού το επόμενο ΣΚ σκάει στην ταράτσα του εργοστασίου που έχει φάει λουκέτο – δόξα τω Θεώ – ο τζαμάτος DJ που κάνει πάταγο στο Αζερμπαϊτζάν.

Με λίγα λόγια, ανέλαβαν να υπνωτίσουν δωρεάν – μέσα από τις πανάκριβες σελίδες τους – μια ολόκληρη γενιά, επανδρώνοντας με στρατιές νέων το πρόσφατο μέλος της οικογένειας του φασισμού, τον χιπστεροναζισμό – ή χιψτεροναζισμό.

(Χιπστεροναζισμός = πίνω ήσυχα-ήσυχα την ποτάρα μου με ρούμι Ιμαλαΐων και κανέλλα Βόνιτσας στην πλατεία Αγίας Πούτσας, ενώ δίπλα μου χρυσαυγίτες σαπακιάζουν στο ξύλο μετανάστες ή ντύνω με πουλόβερ νεραντζιές, ενώ πιο πέρα άστεγοι ψοφολογάνε από το κρύο.)

Κι ενώ ο ναρκωμένος αναγνώστης, που δε ξέρει να βράζει ούτε αυγό, διαβάζει τα υλικά της πατσαβουρόπιτας που απόλαυσε ο κάθε Πουθενάς Κανενόπουλος στα εναλλακτικά Κουφονήσια, σκάνε δίπλα του άρθρα-απόψεις του Τζήμερου, της Σωτηλένας, του Χειμωνά, του Κανέλλη, του Μαραντζίδη κι άλλων καθαριστριών του νεοφιλελέ καθεστώτος.

Ο εξωραϊσμός του κέντρου πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανάπλαση συνοικιών από κολλητούς δημάρχων ως άλλοθι για επιχειρήσεις-σκούπα της Αστυνομίας, 
η απάθεια ως απάντηση στην εξαθλίωση,
 τα ρεσώ ως υπέρτατη μορφή διαμαρτυρίας 
και ο ισαποστισμός των Καμίνηδων που καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται ως συμπλήρωμα της σαμαρόπνευστης θεωρίας των 2 άκρων.

Όλα αυτα εσκεμμένα και κατ’ εντολήν. 
Έτσι, οι φρη πρέσες κατάφεραν το ακατόρθωτο. 
Να φτάσουν εκεί που δεν φτάνουν οι Πρετεντέρηδες και οι Ευαγγελάτοι.

Να στρεβλώσουν την πραγματικότητα στα μάτια του εναλλακτικού χιπστερά και της απολιτίκ χαζογκόμενας σε τέτοιο βαθμό, ώστε η ανωμαλία που ζούμε να παρουσιάζεται ως κανονικότητα.
Γιατί στην τελική, τί άλλο χρειαζόμαστε εκτός από μια κοκτεϊλάρα και μπόλικη θετική ενέργεια;
Τί κι αν τελειώσουν τα κωλόχαρτα; Θα έχουμε άφθονη Athens Voice να σκουπίζουμε τον κώλο μας.
Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει το Ποτάμι.
Με αγάπη & προδέρμ,
To Skouliki Tom
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H απάντηση του "τρομοκράτη"Δερβενιώτη στην Athens Voice- "Free Press , οι υπόλοιποι στη φυλακή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου