Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

«Κομμένος» στο... δεύτερο πεντάλεπτο-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


























































































Το μόνο σίγουρο είναι πως η εκπομπή του Γιώργου Μητσικώστα στον «Βήμα 99,5»σταμάτησε. Με το που ξεκίνησε. Μία έκανε μόνο ο δημοφιλής κωμικός, τη Δευτέρα το πρωί, δεύτερη δεν πρόκαμε. Ενα σατιρικό πεντάλεπτο ήταν στην ουσία και το πρώτο αφορούσε τον Θεοδόση Πελεγρίνη, υφυπουργό Παιδείας. 
Αυτό έπαιξε κανονικά τη Δευτέρα στις 11 παρά 5, όπως είχε προαναγγελθεί.
Το δεύτερο ήταν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά δεν μεταδόθηκε (την Τρίτη). Εκτοτε, αγνοείται ο Γιώργος Μητσικώστας από τη συχνότητα, έβγαλαν και το όνομά του από το πρόγραμμα, τον εξαφάνισαν στο άψε σβήσε. 
Πριν λοιπόν βγουν στον «Βήμα 99,5» να λοιδορήσουν την κυβέρνηση για τον Δημήτρη Καμμένο και την (πιο) σύντομη υπουργική θητεία στον κόσμο, ας κοιτάξουν τα του οίκου τους για το πιο, πιθανότατα, γρήγορο κόψιμο εκπομπής στα χρονικά του ραδιοφώνου.
«Μου έκανε εντύπωση, δεν μου έχει ξανασυμβεί τόσα χρόνια», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Γιώργος Μητσικώστας. «Και δεν μπορώ να φανταστώ το γιατί. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κρατώ καλή προσωπική σχέση, έχω την εντύπωση πως δεν θα τον ενοχλούσε το απόσπασμα, θα το άκουγε και θα γελούσε». Και θυμήθηκε ο Γιώργος ένα παλιότερο περιστατικό με την Ελενα Παπαρίζου, τότε που τη σατίριζε επί εποχής Eurovision. «Βγήκα στην τηλεόραση με ένα μίνι φουστάκι και βρέθηκε μία εφημερίδα να μου κάνει σκληρή κριτική. Αλλά ήταν η ίδια η Παπαρίζου που μου είπε πόσο γέλασε μόλις το είδε».
Τι συνέβη, λοιπόν; Γιατί κόπηκε η εκπομπή από τον ραδιοσταθμό του συγκροτήματος, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, όλο και περισσότερο θυμίζει τον «Σκάι 100,3» στην πολιτική μονομέρεια; Τι δεν τους άρεσε ώστε να μην επιτρέψουν να βγει στον αέρα το πεντάλεπτο του Κυριάκου Μητσοτάκη; Και μιλάμε για τον Γιώργο Μητσικώστα που είναι γνωστός, όχι μόνο για τις επιτυχείς μιμήσεις του, αλλά και για το πόσο προσεκτικός είναι στο χιούμορ του. Πάντοτε ήπιος, ποτέ ακραίος, πάντοτε μέσα στα όρια της ευπρέπειας. Γιατί να τον λογοκρίνουν επομένως;
Ο Βασίλης Χιώτης, διευθυντής στον «Βήμα 99,5», δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει τους λόγους για τους οποίους διακόπηκε η συνεργασία του σταθμού με τον Γιώργο Μητσικώστα. «Μακριά από εμάς κάθε διάθεση για λογοκρισία», είπε στην εκπομπή του χθες. Και για να αποδείξει πως δεν λογοκρίνουν στη Μιχαλακοπούλου, στον ραδιοσταθμό του Σταύρου Ψυχάρη, μετέδωσε -έστω και κατόπιν εορτής- το κομμένο πεντάλεπτο.
Διαρροές από τον σταθμό πάντως έγιναν. Δεν ήταν ηχητικά άρτιο το απόσπασμα που τους έστειλε ο Μητσικώστας, του τηλεφωνούσαν αλλά δεν τον έβρισκαν, λένε. Οπότε, όχι μόνο δεν το μετέδωσαν αλλά έκοψαν και την εκπομπή ολόκληρη. Πάντως μοιάζει λίγο αστείο στη σημερινή εποχή να ισχυρίζεσαι πως έψαχνες να βρεις κάποιον και δεν τα κατάφερες. «Μου έστειλε μήνυμα η γραμματέας του Χιώτη πως η εκπομπή με τον Κυριάκο δεν θα μεταδοθεί» καταλήγει ο Γιώργος Μητσικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου