Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης... στον (καθόλου κεντρώο) δρόμο με τις λεύκες


Έχουν περάσει μόλις μερικές εβδομάδες από εκείνη την «αστική προειδοποίηση» του μετέπειτα μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Τότε, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε προειδοποιήσει πως «Εάν δεν έρθει η συμφωνία την Τετάρτη, θα παρέμβουν οι δυνάμεις της αστικής τάξης, θα απαντήσουμε πολύ διαφορετικά οι πολίτες της δημιουργίας».
Από τότε μοιάζει να έχει περάσει καιρός πολύς, με τον αρχηγό της δεξιάς παράταξης να φτάνει στο σημείο, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, να διαφημίζει το παρελθόν του στα τάγματα εφόδου της ΟΝΝΕΔ.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ήταν υπερήφανο μέλος των «Κενταύρων», ένα κομμάτι της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας που μάλλον στη λεωφόρο Συγγρού δεν θέλουν να ξεχάσουν. Ειδικά τώρα, που μετά την ακροδεξιά στροφή που επέβαλλε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τα τελευταία χρόνια, έχει για τα καλά εμπεδωθεί.

Και ειδικά σήμερα, που το φλερτ με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στο απόγειό του, αφού μετά την ιδεολογική στροφή, ο Β. Μεϊμαράκης συντελεί και την στροφή στη διάλεκτο που ερωτοτροπεί με το εν λόγω ακροατήριο.

«Πρέπει να σας πω ότι στην περιοδεία τη χθεσινή με βρήκανε μερικοί που μου λέγανε: Ρε μεγάλε, ήσουνα και Κένταυρος; Δεν το ξέραμε. Μπράβο μεγάλε. Εγώ Χρυσή Αυγή ψήφισα. Τώρα που έμαθα ότι είσαι και Κένταυρος θα σε ψηφίσω» δήλωσε στην συνέντευξή του στο Mega.

Και στην επόμενη ομιλία του, αυτή στο Ηράκλειο, έβαλε ξανά μπροστά τις μηχανές του κοινωνικού αυτοματισμού, που τόσο πολύ ερεθίζει το ακροδεξιό ακροατήριο.

«Εμείς είπαμε ότι οι άχρηστοι δεν πρέπει να είναι στο Δημόσιο, αυτός τους επανέφερε όλους ξανά στο Δημόσιο και τους πληρώνουμε και πάλι με τους φόρους μας οι πολίτες οι δημιουργικοί κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης», βροντοφώναξε από την Κρήτη, αναφερόμενος σε καθηγητές, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες και άλλες κατηγορίες εργαζόμενων που έβαλαν τα μνημόνια στο στόχαστρο.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει κανείς να παραβλέπει τη στάση που συνεχίζει να κρατά το κόμμα του απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο επιμένει να χαρακτηρίζει ως μεταναστευτικό, και δη, αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ουσιαστικά, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απλώς βαδίζει στον δρόμο που χάραξε ο Αντ. Σαμαράς. Δίνει μορφή και εικόνα στον ακραίο λόγο της προηγούμενης περιόδου, ώστε το «προϊόν» να γίνει πιο επιλέξιμο από το ακροδεξιό ακροατήριο. 
Κι αυτό, την ώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι εν εξέλιξη.

Ποιος ξέρει; 
Μπορεί και μέχρι τις εκλογές να συναντηθεί και διά ζώσης του ιδεολογικούς του συγγενείς του ναζιστικού κόμματος. Και να μην μείνει μόνο στα λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου