Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Πέντε εναλλακτικές υποψηφιότητες για την αρχηγία της ΝΔ -Αγαπημένοι χαρακτήρες ελληνικών σειρών που ταιριάζουν γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση









 









 Ποιος θα περίμενε πριν μερικά χρόνια αυτόν τον συνωστισμό υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, από στελέχη της που στην καλύτερη περίπτωση σε άλλες εποχές θα ήταν επιλαχόντες πολιτευτές.


Οι καιροί όμως άλλαξαν, και το εκλογικό κοινό ψηφίζει μάλλον με κριτήρια τηλεοπτικής καρικατούρας αυτούς που τον εκπροσωπούν.
Έτσι λοιπόν, από τις αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών βρήκαμε τις υποψηφιότητες που έχουν το κατάλληλο προφίλ για συμμετάσχουν στην μεγάλη κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία.
Προβληματισμό πρέπει να προκαλεί πως σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες επιλογές από τις πραγματικές.
1) Ντένη Μαρκορά
Η αγαπημένη περσόνα από τους Δύο Ξένους, απόλυτη και επιβλητική, με διασυνδέσεις και αριστοκρατικό στυλ, εκφράζει απόλυτα την ελιτ πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.  Με πραγματική αστική ευγένεια, αλλά και με άφθονη μαγκιά όταν χρειάζεται, ξέρει πάντα να περνάει το δικό της και κυρίως να κάνει φύλλο και φτερό 
τον αντίπαλο της.
2) Κωνσταντίνος Καντακουζηνός
Καταρχάς, οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικό υποψήφιο και λεγόμενα του είναι συμπτωματική. Ο Καντακουζηνός εκφράζει την μερίδα εκείνη της Νέας Δημοκρατίας που αναγάγει την θρηκεία και τον πατριωτισμό - που αγγίζει τα όρια του εθνικισμού- στα ύψιστα ιδεώδη του κόμματος. Βαθιά συντηρητικός,  είναι αυτό που πολλοί στη σημερινή ΝΔ θέλουν να ξορκίσουν από το κόμμα τους.

3)Ζουμπουλία
Καλόκαρδη αλλά και τσαούσα. Αυθεντικά λαϊκή, γίνεται εύκολα συμπαθής σε όλους. Η πτέρυγα της λαϊκής Δεξιάς θα έβρισκε στην θρησκευόμενη Ζουμπουλία τον ηγέτη που θα την αντιπροσώπευε επάξια. Και μη κανείς τίποτα για τα αγγλικά της μετά την πρόσφατη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.
4)Όλγα Μαρκάτου
Παλαιών αρχών, κουμαντάρει μέχρι τα βαθιά γεράματα εργοστάσιο και οικογένεια. Βαθιά θεοσεβούμενη, εκπρόσωπος του κεφαλαίου και πιστή στις παραδόσεις του τόπου. Αν αναλογιστεί κανείς τα ποσοστά της ΝΔ στις μεγάλες ηλικίες, αναμφισβήτα μια τέτοια υποψηφιότητα δεν θα περνούσε στα ψιλά.
5) Παππούς Αριστείδης
Βαμμένος μπλε ως το κόκκαλο. Διαθέτοντας ιστορική μνήμη και αγωνιστικό πνεύμα παρά την ηλικία του, ο κυρ-Αριστείδης από τα σπάργανα της Δεξιάς, με το αγέρωχο ύφος του και την λεβεντιά του θα μπορούσε επάξια να συνεχίσει την παράδοση του βαρύμαγκα μουστακαλή προέδρου της γαλάζιας παράταξης. Τι και αν η γεροντική του άνοια τον κάνει να πιστεύει πως ζει σε περασμένες εποχές. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και άλλα στελέχη της ΝΔ, και έχουν τα μισά του χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου