Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΨΙΝΑΚΗ-ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ



















Μη ακούοντος του Υπουργείου Πολιτισμού , μια απάντηση στον κ. Ψινάκη , από έναν πρώην 
…………………………………….. 
Κ. Ψινάκη επειδή ο κ. Ξυδάκης ισως δεν κατάλαβε στους μήνες αυτούς τι εστί ΚΑΣ και πόσο η χωρα και η πολιτιστική μας κληρονομιά έχει ανάγκη από ένα ισχυρό και αξιόπιστο ΚΑΣ και επειδή η σημερινή Υπουργός χάριν των δημοσίων σχέσεων φαντάζομαι, κάνει πως δεν ακούει, θα σας τα πω εγώ, με την ιδιότητα του πρώην Γ.Γ. Πολιτισμού και προέδρου του ΚΑΣ.

Λοιπόν τα μέλη του ΚΑΣ πολύ καλά κάνανε και δεν σας έδωσαν άδεια για την εκδήλωση στο χώρο του τύμβου. Το ιδιο θα έκανα και εγω στην περίπτωση σας, ως πρόεδρος, , που σημειωτέον ήμουν αυτός που άνοιξε τους αρχαιολογικούς χώρους σε τέτοιες εκδηλώσεις. 
Και επειδή αυτές οι κυρίες στις οποίες επιτίθεσαι, αλλά και οι κύριοι, μέλη του ΚΑΣ, είναι ευγενικοί και δεν σας το είπαν κατάμουτρα, θα σας το πω εγώ. 

Δεν έδωσαν τον χώρο επειδή είσαστε εσείς, με ότι εκπροσωπείτε ως προσωπικότητα, ο συγκεκριμένος δήμαρχος και διοργανωτής. 

Ναι κ. Ψινάκη η διαχείριση και η χρήση των ιστορικών μας χώρων, παρα τις οποιες ατέλειες εχει το κράτος, είναι σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε σε Δημάρχους που εμπορεύονται τα πάντα.. 

Θυμάμαι ότι από την από την προεκλογική σας περίοδο, το 2014, δείξατε μια διάθεση «εκμετάλλευσης» , και όχι σεβασμού του αρχαιολογικού χώρου. 
Μέσα στην προεκλογική περίοδο «διαχειριστήκατε» τον αρχαιολογικό χωρο ως δημοτικό κοινόχρηστο χώρο και άρα «ιδιωτικό» του κάθε δημάρχου. 

Ο χώρος του τύμβου δεν είναι ούτε μουσική σκηνή, ούτε θεατρικό σανίδι, ούτε πασαρέλα. Είναι χώρος ιστορικός, είναι χώρος ιερός, είναι η κληρονομιά μας που συμβολίζει αξίες και εμπεριέχει μνήμες. 

Βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου σας, αλλά η διαχείριση του και η προστασία δεν ανήκει στην αρμοδιότητα σας. 
Και ευτυχώς, και αυτό το λέω γενικά για ολη την Τ.Α.. 
Προσωπικά έδωσα μάχες και θα συνεχίσω να δίνω, για να μην περάσουν στην Τ.Α. αρμοδιότητες επι των αρχαιολογικών χώρων.

Τέλος να σας πω ότι ευτυχώς που υπάρχουν αυτές οι «ξινές» και οι «ξινοί» στο ΚΑΣ και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, γιατί χάριν αυτών υπάρχουν και σώζονται πολλοί χώροι και μνημεία στη χώρα μας. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ
Πρωην Γ.Γ. Πολιτισμου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΨΙΝΑΚΗ! ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ Και τηλεοπτικό ριάλιτι μαζί. Με διαλόγους ελληνικού σίριαλ. - "Σκάσε μωρή πια και πάρε τα χάπια σου". Από τον Χρήστο Ξανθάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου