Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΕΥΦΥΟΛΟΓΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ !







































 Της ΜΑΓΔΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ*  
Πριν από χρόνια, σε ένα προγραμματικό συνέδριο του τότε ΣΥΝ, η μεγάλη αντιπαράθεση, ανάμεσα στην τότε Ανανεωτική πτέρυγα και το Αρ. Ρεύμα, ήταν για το ποια έπρεπε να είναι η διαχωριστική γραμμή με τα υπόλοιπα κόμματα.
Ήταν η περίοδος, που ο νεοφιλελευθερισμός, με την μορφή του εκσυγχρονισμού και όχι μόνο, είχε ήδη εισβάλλει δυναμικά στην ελληνική οικονομία και αναδιάτασσε τους αποδέκτες του πλούτου της χώρας, για μια ακόμα φορά υπέρ των λίγων.
Οι Ανανεωτικοί επέμεναν δεξιά - αντιδεξιά. Το Αρ. Ρεύμα, με επιχειρήματα ότι η σοσιαλδημοκρατίαέχει διαβεί τον Ρουβίκωνα, επέμενε ότι η διαχωριστική γραμμή έχει να κάνει με τις πολιτικές που ασκούνται και κυρίως υπέρ ποίων.

Σήμερα , μετά από έξι μνημονιακά χρόνια, που έχουν εξαθλιώσει μεγάλα τμήματα του λαού, η αντίληψη που είχε τότε το Αρ. Ρεύμα είναι εξαιρετικά επίκαιρη.
Ο ρεαλισμός της καθημερινότητας, έρχεται με σκληρό τρόπο να δώσει αρνητική απάντηση για μια ακόμα φορά στο ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις.
Δεν μπορεί να επικαλείται η κυβέρνηση την αριστεροσύνη της, το αμέριστο ενδιαφέρον της για τους φτωχούς και τους αδικημένους και ταυτοχρόνως να ψηφίζει ένα τρίτο σκληρό και απεχθές μνημόνιο.  
Διότι δύο πράγματα θα συμβούν.  
    1) Η απαξίωση της αριστερής πολιτικής, ότι μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία σε νέους προοδευτικούς δρόμους, με δικαιοσύνη , δημοκρατία , και ελευθερία , με αναδιανομή του πλούτου σε όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού
    2) Να οδηγήσει μεγάλα τμήματα σε απονενοημένες ακραίες πολιτικές - κομματικές επιλογές, με απρόβλεπτες συνέπειες.
        Και για τα δύο παραπάνω ενδεχόμενα, η μάχη για να αποτραπούν, θα δοθεί από όλους και όλες που αγωνίστηκαν, να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, με σκοπό να βάλει τέλος στα μνημόνια και την λιτότητα, για να αναδειχθεί η υπεροχή της αριστεράς, στην άσκηση δίκαιων πολιτικών, ανακούφισης των φτωχών , των αδύναμων και των νέων ανθρώπων.  
      Η κυβέρνηση λοιπόν έκανε την επιλογή, σε απόλυτη αντίθεση με το κόμμα που την ανέδειξε και την στήριξε, τον ΣΥΡΙΖΑ , να υπερψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο και επομένως πρέπει να αναλάβει το φορτίο, πολιτικό, κοινωνικό, ιδεολογικό για αυτήν της την επιλογή.  
      Έχει κοντά ποδάρια πάντως η προσπάθεια , εκ μέρους της κυβέρνησης, να αντιστρέψει μια μνημονιακή πραγματικότητα που έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στον ήδη εξουθενωμένο ελληνικό λαό.  
      Εν τέλει συντρόφισσες και σύντροφοι της κυβέρνησης, δεν είναι υπόλογοι οι βουλευτές της Αρ. Πλατφόρμας και όποιοι άλλοι επιλέξουν να πουν ΟΧΙ κατά την διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, εφόσον γίνει στην βουλή, αλλά οι νεόκοπες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που επιλέξατε.  
      Είπαμε, και σήμερα οι διαχωριστικές γραμμές, περισσότερο παρά ποτέ, ακουμπάνε στις πολιτικέςπου ασκούνται και όχι στο τι δηλώνεις ότι είσαι.
      * Η Μάγδα Σπηλιοπούλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου