Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Ο εκλογικός Αύγουστος του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ




























































Σε οιονεί προεκλογική περίοδο κινείται η χώρα αφού, όπως δημοσίως έχουν παραδεχτεί ο πρωθυπουργός και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποτελεί μέρος του στρατηγικού τους σχεδιασμού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού τοπίου στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι αφορά τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, αν και ρητά ξορκίζουν τις εκλογές, εκτιμώντας ότι οι συνέπειές τους θα είναι καταστροφικές για τη χώρα και την ελληνική οικονομία, εντούτοις έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα στις κάλπες και προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ευχής έργον θα ήταν για τα δύο κόμματα να απέφευγαν τις εκλογές το φθινόπωρο, γι’ αυτό και επαναλαμβανόμενα ζητούν από την κυβέρνηση να ακυρώσει κάθε πιθανή εκλογική σκέψη, επικεντρώνοντας στην υλοποίηση της συμφωνίας.
Παρ’ όλα αυτά, επειδή «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», η εντολή που έχουν δώσει ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά σε επιτελικά και μη στελέχη είναι να βρίσκονται σε διάταξη μάχης όλο τον Αύγουστο. Ταυτόχρονα, οι ηγεσίες των κομμάτων δείχνουν κιόλας δείγματα γραφής της πορείας προσέγγισής τους με τους πολίτες, δίνοντας έμφαση σε δράσεις και πρωτοβουλίες με κοινωνικό-φιλολαϊκό πρόσημο που αναδίδει έντονο εκλογικό άρωμα.
Ενδεικτικές προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι ξεχωριστές επαφές που είχαν το τελευταίο διήμερο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο επικεφαλής του Ποταμιού με εκπροσώπους αγροτών, σε Λάρισα, Κοζάνη και Ημαθία, οι συναντήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη με τον ΕΒΕΑ και τη ΓΣΕΕ και η προαναγγελία δημοσιοποίησης σχεδίου καταπολέμησης της ανεργίας, όπως επίσης και η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε θέτοντας τις επτά προτεραιότητες του κόμματός του.
Αντιστοίχως, η αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη ανεβάζει ρυθμούς και καθημερινά συναντά παραγωγικούς φορείς (ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, δικηγορικούς συλλόγους κτλ) στο πλαίσιο παρουσίασης του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας και ανάκτησης δεσμών με τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα, ενώ στην ίδια λογική εντάσσονται οι ερωτήσεις στη Βουλή για τον ΦΠΑ των νησιωτών και το προνοιακό επίδομα στα ΑΜΕΑ.
Να σημειωθεί ότι σε εκλογικούς ρυθμούς εν μέσω θέρους βρίσκεται και η ΔΗΜΑΡ, με τον πρόεδρό της Θανάση Θεοχαρόπουλο να επιχειρεί παράλληλα να πετύχει τον δύσκολο στόχο επανεκκίνησης των κομματικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου