Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Πόσο θλιβερή έχει καταντήσει η «πολιτισμένη» Ευρώπη







britain

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Η Daily Mail απαίτησε την εξαφάνιση των Σύριων και Αφγανών μεταναστών από την Κω. Στη θέα των προσφύγων, οι Βρετανοί ξενερώνουν και δεν οργιάζουν στις ελληνικές παραλίες. Η βρετανική «εφημερίδα» το μόνο που δεν κάνει είναι να προτείνει στις ελληνικές αρχές να βυθίζουν τα πλοιάρια ή να χώνουν τους πρόσφυγες σε σκοτεινά υπόγεια όπου δεν θα ενοχλούν τους τουρίστες.


Μα πόσο θλιβερή έχει καταντήσει η «πολιτισμένη» Ευρώπη.
 Να ασκούν πολιτική οι τραπεζίτες και οι δημοσιογράφοι. Δεν υπάρχει καμία άλλη φωνή. Κατά τα άλλα, δημοκρατία και πράσινα άλογα.
Ξανά πίσω στην Daily Mail. Φαντάζομαι ο συντάκτης -αν είναι μόνο ένας- του άρθρου και οι ερωτηθέντες τουρίστες δεν γνωρίζουν την ωμή παρέμβαση του βρετανικού στρατού στο Αφγανιστάν.
Ούτε καίγονται που κάποτε οι Βρετανοί έκαναν business με την συριακή αντιπολίτευση που περιλάμβανε τον ISIS. Αν μη τι άλλο, ρίχνε βόμβες Κάμερον όπου λάχει, αρκεί να μην μας φορτώνονται τα καραβάνια εκεί που μένουμε ή εκεί που παραθερίζουμε.
Μα πόσο θλιβερή έχει καταντήσει η «πολιτισμένη» Ευρώπη. Μου φαίνεται δεν έβγαλε ποτέ πραγματικά την στολή του αποικιοκράτη και απλά την φοράει κάτω από τα κουστούμια και τις γραβάτες.
Έπειτα έχω και εγώ να κάνω ένα παράπονο για την τελευταία φορά που πήγα στην Αγγλία. Μου χάλασε τις διακοπές η βασίλισσά τους.
Γενικά, δεν γουστάρω να κάνω διακοπές σε ένα κράτος, όπου η μοναρχία παραμένει θεσμικά. Μου ανακατεύει το στομάχι.
Ούτε μπορώ να βλέπω βασιλικούς φρουρούς, είναι αυτό που λέμε so last year ή μάλλον so last century.
Βέβαια, δεν μπορείς να κατηγορήσεις όλους τους Άγγλους για τη Daily Mail, τον δημοσιογράφο του άρθρου κτλ. Με το ίδιο σκεπτικό, πρέπει να μας κατηγορήσουν και εκείνοι για το Βήμα, τον Πρετεντέρη ή τον Άδωνι.
Πάντως, μεταξύ μας, πρέπει κάποτε να συνεργαστούμε και να απαλλαχθούμε απ” όλο αυτό το καρακιτσαριό και το σκουπιδαριό που κοσμεί τα κοινοβούλια και τα ΜΜΕ, μεταξύ άλλων.
Και αφήστε επιτέλους τους πρόσφυγες στην ησυχία τους, λες και έχουν άλλες επιλογές. Άλλη όρεξη δεν είχαν από το να πνίγονται στα νερά της Μεσογείου.
Ή μάλλον αφήστε τις χώρες τους ήσυχες για να μην υποχρεώνονται να μπαίνουν μέχρι και σε καρυδότσουφλα προκειμένου να επιβιώσουν από την λαίλαπα του πολέμου.
Αυτή η φασιστική νοοτροπία που δέρνει μερικούς «πολιτισμένους» στην Ευρώπη είναι πραγματικά αχώνευτη.
Μα πόσο θλιβερή έχει καταντήσει η «πολιτισμένη» Ευρώπη.
Θα ήθελα με την ευκαιρία, να πω συγχαρητήρια στον Γρηγόρη Ψαριανό για το πτυχίο που πήρε μετά από 42 χρόνια.
Αφού πρώτα βγήκε από τα ρούχα του για τους αιώνιους φοιτητές -τι ηλίθιος όρος-, αποφάσισε να δώσει και να περάσει τα 2 μαθήματα που χρωστούσε επί 4 δεκαετίες.
Πραγματικά, είναι απίστευτο πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί που τους ψηφίζουν. Αλλά, αν ήταν έξυπνοι, σιγά μην είχε φτάσει η χώρα ως εδώ.
Τέλος πάντων. Επειδή έχω σκοπό να φάω σε λίγο, το σταματάω εδώ, άρχισα να ανακατεύομαι.
Και μην μασάς σύντροφε. Εγώ σε διαβάζω γιατί εκφράζεις αυτό που σκέφτεσαι -κάτι σπάνιο, δυστυχώς- και επειδή μου αρέσουν πολλά από τα γραπτά σου.
Δεν περιμένω από τον πιτσιρίκο και από κανέναν πιτσιρίκο να σηκώσει στις πλάτες του τις τύχες του κόσμου ή έστω της χώρας.
Αυτό είναι κάτι που θα το κάνουμε όλοι μαζί ή που δεν θα το κάνουμε.
Γιατί εξάλλου να γίνει οτιδήποτε; Κάναμε κάτι που θα αλλάξει την ροή των γεγονότων;
Κανένας κοινωνικός αγώνας δεν έγινε κατά τύχη. Και ο κόσμος δεν αλλάζει με την ανάθεση. Αλλά αυτό είναι ολόκληρη κουβέντα.
Με εκτίμηση
Άρης
(Αγαπητέ Άρη, η Ευρώπη είναι τελειωμένη. 
Όταν η Ευρώπη έκανε θεό ένα νόμισμα, τελείωσε. 
Η Ευρώπη δεν κρίνεται από το ευρώ αλλά από το πώς αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες που δημιουργεί και η ίδια με την πολιτική της. Τους αντιμετωπίζει άθλια και απάνθρωπα. 
Όσο για την Βρετανία, μην ξεχνάμε πως σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε ο καπιταλισμός. 
Χωρίς να γενικεύω, η αλήθεια είναι πως οι Βρετανοί είναι περισσότερο ιδιώτες από άλλους λαούς της Ευρώπης. Εγώ τους λέω «άφιλους».
 Η Βρετανία κι αν έχει τινάξει τα πέταλα. Ούτε ποπ μουσική δεν βγάζει εδώ και χρόνια.
 Άρη, έγραψα κι εγώ ένα κείμενο για το δημοσίευμα της Daily Mail για τους Βρετανούς τουρίστες και τους πρόσφυγες στην Κω -το έγραψα μέσα σε πέντε λεπτά γιατί βιαζόμουν να φύγω- και, όταν επέστρεψα στο σπίτι, είδα πως το είχαν διαβάσει 150 χιλιάδες άνθρωποι μέσα σε 4 ώρες. Στα σχόλια, δε, στο Facebook, έγινε πόλεμος. Τσακώνονται οι άνθρωποι. Γιατί τσακώνονται; Να είσαι καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου