Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Πυρ ομαδόν από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό Παναρίτη στο ΔΝΤ












Παπαδημούλης: Δεν έχω καταλάβει τις διαδικασίες με τις οποίες ελήφθη η απόφαση - Λεουτσάκος: Δεν συμφωνώ με την απόφαση - Σακοράφα: Ε, όχι! Αυτό ξεπερνά τα όρια - Αποστάσεις από Βούτση: Η επιλογή είναι του Βαρουφάκη

Νέο μέτωπο ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι άνοιξε ο διορισμός της Έλενας Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ καθώς το Σάββατο, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, βουλευτές και υπουργοί προχώρησαν σε ομοβροντία δηλώσεων αποδοκιμασίας για το πρόσωπο της κυρίας Παναρίτη.
Πρώτος «άνοιξε το χορό» ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι «καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και όλοι να μπορούν να αλλάξουν θέση αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι στην προμετωπίδα του αγώνα αλλά μπορούν να την επικουρούν και τότε θα ήταν χρησιμότερο».


Ακολούθησε το στέλεχος της Αριστερής πλατφόρμας Στάθης Λεουτσάκος ο οποίος ήταν κατηγορηματικός και ξεκάθαρος: Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κυρίας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.


«Δεν ήταν η καλύτερη επιλογή» σχολίασε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ανήκων στο προεδρικό περιβάλλον Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: Δεν έχω καταλάβει ακριβώς και τις διαδικασίες με τις οποίες ελήφθη αυτή η απόφαση. Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το όλο θέμα.


Έθεσε, δε, ευρύτερο θέμα επιλογής προσώπων ζητώντας μετά τη λήξη της διαπραγμάτευσης να εξεταστούν πιο προσεκτικά οι επιλογές προσώπων που στελεχώνουν κρίσιμα πόστα της κορυφής, του κράτους και της ευρύτερης κυβερνητικής μηχανής». «Δεν είμαι ευτυχής με αρκετές από τις επιλογές» κατέληξε.


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την Τετάρτη, στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρωθυπουργό, διενεργήθηκε άτυπη ψηφοφορία μεταξύ των κυρίων Βαρουφάκη, Σταθάκη, Δραγασάκη και Τσακαλώτου, κατά την οποία ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτης καταψήφισε την πρόταση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεξε ουδέτερη στάση («λευκό») και μόνο οι κύριοι Βαρουφάκης και Σταθάκης τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής.


Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και παρότι γνώριζε πως η υποψηφιότητα δεν συγκέντρωνε την έγκριση που απαιτείτο, ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης φέρεται να έσπευσε να προωθήσει άμεσα το αίτημα ορισμού της κυρίας Παναρίτη προς το ΔΝΤ, προκειμένου να προκαταλάβει τυχόν αρνητική εξέλιξη και αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο:

  1. Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ "ξεκόβουν" εξ αρχής την παροχή υποστήριξης κατά την αναζήτηση εργασίας σε αριστερούς, διωχθέντες ή άνεργα κομματικά μέλη.
    Αφού υπάρχουν ακόμη τα μεγαλόσχημα μνημονιακά στελέχη (με ιδιαίτερη προτίμηση στο "σημιτικό μπλοκ"), οι υπόδικοι συνδικαλιστές, οι διαπλεκόμενες εταιρείες συμβούλων με τις λαθραίες επεκτάσεις επιλήψιμων συμβάσεων και τους απλήρωτους εργαζομένους, οι Φορτσάκηδες με τις κατάλληλες διασυνδέσεις (αφιερωμένο στους κοιμώμενους υπουργούς της δήθεν μαχητικής Αριστερής Πλατφόρμας) κι ένα σωρό άλλα πρασινογάλαζα λαμόγια, για να συνεχίζουν να παίρνουν όλες τις δουλειές σαν να μην άλλαξε τίποτε (την ώρα που γελάνε κοροϊδευτικά στα μούτρα μιας μη κυβερνώσας Κυβέρνησης), το βολικό παραμύθι για το "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς εξακολουθεί να πηγαίνει σύννεφο.
    Για να ορθοποδήσει η Χώρα και να βγει από τον εφιάλτη δεν χρειάζεται την Παναρίτη, τον Παπουτσή (τι έγινε, αλήθεια, με αυτό το υποκείμενο;), τον Ταγματάρχη κλπ. Οι αριστεροί και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνούν τι έχουν υποστεί από όλον αυτόν τον εσμό των καθαρμάτων ούτε είναι φιλελέ ούγκανα για να καταπίνουν ή να επικροτούν τέτοιες επιλογές, που προσβάλλουν πρώτιστα αυτούς που τις κάνουν.
    Προειδοποίηση: Η αν(τ)οχή μας εξαντλείται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή