Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Συγκλονίζει το δράμα των Βρετανών τουριστών στην Κω







































Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από το δράμα των Βρετανών τουριστών στην Κω, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τα μπάνια τους και να πίνουν τις μπύρες τους, ενώ γύρω τους υπάρχουν προσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Όπως είπε η Mary Walker στην εφημερίδα Daily Mail, δεν μπορεί να τρώει στο εστιατόριο και να την κοιτάνε οι Σύροι πρόσφυγες, γιατί, σύμφωνα με το βρετανικό πρωτόκολλο, στο εστιατόριο ταΐζουμε τις πεινασμένες γάτες που μας κοιτάνε και ποτέ τους πεινασμένους ανθρώπους που μας κοιτάνε.
Ο John Seaman είπε πως, την ώρα που κολυμπούσε σε μια εξωτική παραλία της Κω, έπεσε πάνω στο πτώμα ενός Σύρου πρόσφυγα αλλά το πέρασε για καρχαρία και το πλάκωσε στις σφαλιάρες, ενώ πρόσθεσε πως καλά κάνουν και τους βομβαρδίζουν τους Σύρους, για να μάθουν επιτέλους τρόπους.
«Δεν δέχομαι να μπαίνουν στην θάλασσα οι Σύροι πρόσφυγες μαζί με εμάς τους Βρετανούς και να κατουράνε, αφού μόνο εμείς έχουμε το δικαίωμα να κατουράμε μέσα στις ελληνικές θάλασσες» δήλωσε η Joan Parton, εκπροσωπώντας όλους τους Βρετανούς κατουρίστες.
«Άφησα το Λονδίνο που είναι γεμάτο μετανάστες και ήρθα για διακοπές στην Ελλάδα με τους λευκούς μου φίλους αλλά τώρα, εκτός από τους μαυριδερούς κατοίκους της Κω, πρέπει να ανέχομαι και τους ακόμα πιο μαυριδερούς Σύρους» είπε εξοργισμένη η Amanda Kennedy.
«Είναι αηδιαστικό να βλέπεις τις Σύρες να θηλάζουν τα μωρά τους τους μέσα στο δρόμο, ενώ υπάρχουν τόσα ωραία ξενοδοχεία με πισίνες» συνέχισε η Amanda Kenndy, και παρήγγειλε ένα ακόμα κοκτέιλ σαμπάνιας.
Μπροστά στις τραγικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τους Βρετανούς τουρίστες, ο δήμος της Κω αποφάσισε να φορέσει σε όλους τους Σύρους πρόσφυγες πόλο μπλουζάκια, βερμούδες, γυαλιά ηλίου και σαγιονάρες -και να τους εφοδιάσει με φωτογραφικές μηχανές- για να μοιάζουν με τουρίστες και να μην χαλούν το ειδυλιακό μπεκρούλιασμα των Βρετανών τουριστών.
(Μια φορά στη ζωή μου είδα τους ναυαγισμένους μετανάστες στο λιμάνι ενός νησιού. Δεξιά κάθονταν οι ζωντανοί, αριστερά ήταν τα πτώματα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου