Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Μεταρρυθμίσεις μέχρι...το κόκαλο





























































































(απ'το 2,22 λεπτό)

"We can't talk about Europe without talking about Greece"
Έτσι ξεκινά η Αμερικανίδα δημοσιογράφος.
Κι αφού τη ρωτά πρώτα για την πληρωμή του δανείου,της απαριθμεί την καταστροφή που έχει υποστεί η Ελλάδα απ' τη λιτότητα,την οικονομική,πολιτική και κοινωνική θύελλα στην οποία βρίσκεται η χώρα.
Της λέει για την τεράστια ανεργία,για τα μέτρα λιτότητας που έχουν εξασκηθεί,
(προσέξτε την προσποίηση ενδιαφέροντος της Λαγκάρντ ενώ ακούει αυτά)
για τις καταθέσεις που φεύγουν.
Τί κάνει το ΙΜF,τη ρωτάει η δημοσιογράφος,για να απαλύνει τα μέτρα λιτότητας;
Και τί απαντά η αθεόφοβη.Λέει για το βρεφικό γάλα που πουλιέται μόνο σε φαρμακεία.
Για το συνταξιοδοτικό που θέρισαν με το PSI που βαρύνει λέει πολύ την ελληνική οικονομία.
Μήπως να μη δίνουμε καθόλου συντάξεις;
Είναι εκτός τόπου οι άνθρωποι.
Δεν έχουν καταλάβει τίποτε.
Θέλουν "βαθυές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".
Θέλουν φτώχεια κι ασυδοσία,αυτό θέλουν.

Τέλος προσέξτε τη συζήτηση για το κάτα πόσον η Ελλάδα επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και την παραδοχή της Λαγκάρντ πως την επηρεάζει.


Δημοσιογράφος:
Για τους Αμερικανούς που παρακολουθούν και λένε:Μισό λεπτό,μας χωρίζει ένας ωκεανός,δε μας επηρεάζει στην πραγματικότητα,ποια ειναι η αλήθεια;

Λαγκάρντ:
Ο κόσμος ειναι τόσο αλληλοσυνδεδεμένος που αστάθεια σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου,θα επηρεάσει όλες τις άλλες γωνιές.Ολοι έχουμε ενδιαφέρον για να υπάρχει σταθερότητα,προβλεψιμότητα και ασφάλεια έναντι ρίσκου αστάθειας.
Τάσος Παππάς στην Εφημερίδα των Συντακτών
Αν κρίνουμε από το νέο ορυμαγδό δηλώσεων και δημοσιευμάτων οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο πιο κρίσιμο στάδιο. 
Η πλευρά των δανειστών δείχνει τα δόντια της, όπως το τσακάλι πριν από την επίθεση στο θύμα του. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται (χάρη μας κάνει) ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες, ωστόσο (για να μην εφησυχάσουμε) επισημαίνει ότι δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων.
Έτσι αναρωτιέται κανείς σε ποια βάση έχει επιτευχθεί η πρόοδος. Για φιλοσοφία και τέχνη συζητούν τα κλιμάκια; Ο κεντρικός τραπεζίτης Ντράγκι που υπηρετεί με συνέπεια τον ουδέτερο (;) ρόλο του διατάζει τις ελληνικές τράπεζες-αυτές που σώθηκαν με τα λεφτά των φορολογουμένων- να μην αγοράζουν έντοκα γραμμάτια και να μην δανειοδοτούν δημόσιους οργανισμούς με τη μορφή κεφαλαίων κίνησης για να μην βοηθηθεί η αναιδής ελληνική κυβέρνηση.
Στους Τάιμς του Λονδίνου διέρρευσε (όλως τυχαίως) έγγραφο της φινλανδικής κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο η ευρωζώνη επεξεργάζεται σχέδιο για την αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ.
 Φυσικά, όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, εξίσου ...ευχάριστα, τα πληροφορούμαστε σε χορταστικές δόσεις από τα εγχώρια συστημικά μέσα, τα οποία όμως, τελείως συμπτωματικά, ξέχασαν να μας ενημερώσουν για ορισμένα άλλα πράγματα, ίσως επειδή δεν τα θεώρησαν σημαντικά.
Για παράδειγμα:
►Δεν μας είπαν για τις έρευνες ανεξάρτητων οργανισμών που αποδεικνύουν ότι το Δ.Ν.Τ με τα τοκογλυφικά επιτόκια που έχει επιβάλει στην Ελλάδα κερδίζει εξωφρενικά ποσά.
►Δεν μας είπαν για την αύξηση της ανεργίας στην Πορτογαλία-τη χώρα μοντέλο κατά τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.





►Δεν μας είπαν για το καλαμπούρι του απατεώνα Ραχόι που ανακοινώνει αύξηση των θέσεων απασχόλησης μόνο που πρόκειται για συμβάσεις εργασίας διάρκειας δέκα ημερών!
►Και βεβαίως τους διέφυγε η είδηση ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας ( ο γνωστός πλαστογράφος, σκληρός επικριτής των αντιπάλων της λιτότητας ) και πρόεδρος του Eurogroup Ντάισελμπλουμ καλείται να απολογηθεί σε επιτροπή της ολλανδικής Βουλής γιατί δεν απέτρεψε τη χορήγηση μπόνους σε στελέχη τράπεζας η οποία για να επιβιώσει εισέπραξε από το ολλανδικό κράτος 22 δις ευρώ.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα πιέσεων, εκβιασμών και ενορχηστρωμένης προπαγάνδας ήρθε και η προτροπή του αρχηγού της αξιωματικής στην κυβέρνηση «να κλείσει γρήγορα συμφωνία».
Μια οποιαδήποτε συμφωνία κ. Σαμαρά;
Μια συμφωνία σαν κι αυτή που θα υπέγραφε η κυβέρνηση σας;
Ακόμη και μια συμφωνία που θα προβλέπει μείωση των συντάξεων, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και όπως-όπως ιδιωτικοποιήσεις;
Μια συμφωνία στα μέτρα του κ. Σόιμπλε (τον χάσαμε τελευταία τον διανοούμενο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας) και του σοσιαλιστή (τρομάρα του) πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ο οποίος ζήτησε πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις-προφανώς για να σκάψουν στο κόκαλο, αφού άλλο λίπος δεν υπάρχει;
Όλοι όμως γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοούν οι Σαμαράς-Βενιζέλος και οι φίλοι τους στην Ευρώπη όταν μιλούν για μεταρρυθμίσεις. Επί χρόνια ασέλγησαν πάνω στη λέξη και την κατάντησαν κουρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου