Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Επιστροφή στην πραγματικότητα-TOY ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ


















Για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πραγματικότητα κάνουν λόγο η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ. Παράλληλα, κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα για την επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία την ενημερώνει για την δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και ξεκαθαρίζει πως θα προτιμήσει να καταβάλει μισθούς και συντάξεις από το να πληρώσεις τις δόσεις του ΔΝΤ.


Αυτοί που θα πρέπει να επιστρέψουν στην πραγματικότητα είναι οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε τον Ιανουάριο του 2015, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και την δημιουργία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η Ελλάδα χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια, ως αποτέλεσμα των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.
Το ότι κανένας πολιτικός δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη ως υπεύθυνος για την χρεοκοπία δεν αθωώνει κανέναν και δεν σημαίνει πως όλοι έχουμε πάθει αμνησία και δεν θυμόμαστε πότε, ποιοι και για ποιους λόγους οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.
 Δεν είναι κανένα μυστικό πως, εδώ και πέντε χρόνια, η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές χρήματος, ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της και της προσφυγής της στο μηχανισμό στήριξης.
Τα ταμεία είναι άδεια, επειδή έτσι τα παρέδωσε η κυβέρνηση Σαμαρά που οδηγούσε τη χώρα στην ανάπτυξη και στο success story.
Οπότε, πού οφείλονται οι επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα για την επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ, όπου της εκθέτει την πραγματικότητα και αναφέρει πως η αποτυχία εύρεσης βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα;
Είναι απίστευτο το θράσος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αφού διέλυσαν και χρεοκόπησαν τη χώρα, κάνουν και κριτική.
Από κοντά τους μια στρατιά εξαγορασμένων δημοσιογράφων και «πνευματικών ανθρώπων», οι οποίοι, επί δεκαετίες, έχουν τρελάνει στις μπουνιές και τις κλωτσιές τους Έλληνες πολίτες, εξηγώντας τους πως είναι μεγάλη δυστυχία να είσαι Έλληνας αλλά ξεχνώντας να αναφέρουν πως δεν είναι καθόλου δυστυχία να είσαι ο Λάτσης ή κάποιος άλλος ολιγάρχης, ενώ πολύ «ευτυχής» κατάσταση είναι να είσαι και κάποιο από τα λαμόγια και τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών.
Το ότι οι Έλληνες έχουν φάει πολύ ξύλο επί δεκαετίες δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα από το γεγονός ότι εμφανίζεται σήμερα ως σωτήρας ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης! Το παιδί για όλες τις δουλειές στις κυβερνήσεις Σημίτη θα σώσει τη χώρα.
Ο άνθρωπος που, με το αζημίωτο, έγλειφε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Λουκάς Παπαδήμος -ο οποίος εντελώς τυχαία διορίστηκε πρωθυπουργός πριν από 4 χρόνια-, ο άνθρωπος που έγλειφε τον Παπαδήμο για το «οικονομικό θαύμα της Ελλάδας», παρουσιάζεται σήμερα ως παρθένα που θα φέρει το νέο στην πολιτική ζωή της χώρας.
Δεν απορώ τόσο για τον Σταύρο Θεοδωράκη -αυτός πιόνι είναι- όσο για τους καθυστερημένους που τον ψήφισαν.
Και σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνει κριτική στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα. Αντί να έχει βρει μια τρύπα να χωθεί.
Η ελληνική κοινωνία πρέπει να ξυπνήσει και να πράξει. Πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.
Η αλλαγή της κυβέρνησης δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν.
Η κυβέρνηση άλλαξε χέρια, όχι η εξουσία.
Παραμένουν όλοι στις θέσεις τους. Ολιγάρχες, καναλάρχες και η στρατιά που τους υπηρετεί.
Δεν θα αργήσει η στιγμή -αν δεν συμβαίνει ήδη-, που η νέα κυβέρνηση θα είναι όμηρός τους.
Μόνο οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση.
Θα χρειαστεί να σταματήσουν να το παίζουν θύματα και εξαπατημένοι.
Μπορούν; Θέλουν;
Ας γίνουμε επιτέλους κι εμείς ρεαλιστές.
Ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου