Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Θα πρέπει να γίνουμε υπερασπιστές των πρακτικών Χιώτη επειδή μας βολεύει;










 

 
 
 





 Εδώ  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=402449&catID=108&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=real_gr   μπορείτε να δείτε τα βίντεο από το δημοσίευμα της Real και αφορούν στην εκπομπή MEGA-ΣΚ με καλεσμένους τους κους Χιώτη-Κατρούγκαλο για το γνωστό δημοσίευμα του Βήματος.

 Εμάς, αυτό που μας θλίβει, είναι ότι η δημοσιογραφική αλητεία του κου Χιώτη έχει βρει περισσότερους υπερασπιστές απ᾽ όσους θα έπρεπε να της αναλογούν. Και εξηγούμαστε:

1) Το δημοσίευμα του Βήματος είναι κατάπτυστο και αφορά σε τριτοκοσμικούς αναγνώστες. Ο Χιώτης επισύναψε συμφωνητικό και έκανε ρεπορτάζ που ουδεμία σχέση έχει με το συμφωνητικό. Ο ίδιος επικαλείται ότι θα ανοίξουν οι δικηγορικοί σύλλογοι και οι εφορίες τη Δευτέρα και θα φέρει συμφωνητικό που να δικαιολογεί το ρεπορτάζ. Μέχρι να το κάνει και αν φυσικά το κάνει, το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό. Αλλά ακόμη και αν βρει τέτοιο συμφωνητικό, το ρεπορτάζ παραμένει συκοφαντικό. [Η ραφηναρισμένη αλητεία του «Βήματος» στην υπόθεση Κατρούγκαλου]

2) Αντί να καταδικάσουμε το άθλιο ρεπορτάζ ως οφείλουμε ΟΛΟΙ, ψάχνουμε και μεις να βρούμε, μαζί με τους κους Χιώτη-Αναγνωστάκη-Xασασόπουλο έναν άλλο λόγο να προσάψουμε κατηγορίες στον Κατρούγκαλο. Έχουμε όλο το δικαίωμα να το κάνουμε, αρκεί βέβαια να δούμε και την παγίδα και να μην έχουμε τυφλωθεί από πολιτικό μίσος διότι τότε γινόμαστε ίδιοι με όσους κατηγορούμε.

3) Μπορεί να τεθεί ηθικό ζήτημα διατήρησης δικηγορικού γραφείου του Κατρούγκαλου ως ευρωβουλευτή, λόγω αξιοποίησης της αναγνωρισιμότητάς του, άσχετο με την όλη υπόθεση!

4) Αν υπάρχει ευθυνη ως προς την ηθική της διάσταση για το γεγονός ότι ο Κατρούγκαλος υπερασπίστηκε ως δικηγόρος υποθέσεις διαθεσιμότητας πριν γίνει ακόμη ευρωβουλευτής και σήμερα είναι ΥπΕς, αποκλειστικά αρμόδιος γι᾽ αυτό είναι ο Τσίπρας ο οποίος τον επέλεξε γι᾽ αυτή τη θέση, γνωρίζοντας συνολικά τη δράση του, όπως και όλοι εμείς (ο Κατρούγκαλος άφησε τη θέση του ευρωβουλευτή για να επιστρέψει ως ΥΠΕΣ με αβέβαιο μέλλον). Κατ᾽ εμάς, ο Κατρούγκαλος δρα όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί-νομικοί στο παρελθόν.

5) Προσωπικά, δεν θεωρώ άγιο τον κο Κατρούγκαλο και μάλιστα οι πληροφορίες μου λένε ότι εκμεταλλεύτηκε σε πολλές περιπτώσεις την αντιμνημονιακή ρητορική προς άγρα πελατών και για ίδιο επαγγελματικό όφελος. Τούτο όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτή την άθλια επίθεση την οποία δέχεται και οφείλουμε να υπερασπιστούμε, όχι αυτόν, αλλά την αλήθεια.  Προφανώς και στο μυαλό όλων μπορεί να γίνεται η σκέψη υπόγειων συμφωνιών με την παλιά εταιρεία ή την δική του την οποία διέλυσε μόλις έγινε υπουργός. Αυτά όμως μόνο ως σκέψεις οι οποίες δεν μπορούν να διατυπωθούν στο δημόσιο λόγο χωρίς επιχειρήματα διότι συνιστούν κοινώς συκοφαντία. Άλλωστε, τέτοιες σκέψεις θα μπορούσαν να γίνουν για τους περισσότερους υπουργούς των τελευταίων χρόνων.

6) Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα βρεθεί *κάτι* από τους «ερευνώντες »για να εκτεθεί ο Κατρούγκαλος. Άλλωστε, αυτή είναι και η σκοπιμότητα της όλης προσπάθειας. Μέχρι τότε, καλό θα ήταν να καταδικάσουμε το «κίτρινο» ρεπορτάζ διότι σε αντίθετη περίπτωση γινόμαστε συνεργοί της εξελισσόμενης «έρευνας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου