Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Πρωθυπουργός σε απόγνωση






























































Αποψη
 http://www.efsyn.gr/arthro/prothypoyrgos-se-apognosi

Χωρίς επιχειρήματα και προτάσεις ελπίδας για αναζωογόνηση της οικονομίας, η κυβέρνηση ξεπέφτει στο θλιβερά μονότονο τροπάρι κινδυνολογίας, διότι είναι το μόνο που ξέρει. Αυτή τη φορά υποβοηθείται από ορισμένα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.
 Είναι κρίμα για την ίδια την κυβέρνηση και για το χαμηλό επίπεδο που έχει παγιώσει στην πολιτική αντιπαράθεση.
Πρωτοστάτης αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιστράτευσε ό,τι πιο τρομολαγνικό και ξεπέρασε κάθε μέτρο, μιλώντας για χάος (!) σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οδηγηθούμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές. Προσπαθεί απεγνωσμένα να επιρρίψει τις ευθύνες στους βουλευτές, ο άνθρωπος που δήλωσε πλήρη υποταγή στο Μνημόνιο παρότι ξεκίνησε, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, ως αντιμνημονιακός.
Αυτό κι αν είναι εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Τέτοια οξύτητα στην επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεξήγητη για έναν πρωθυπουργό, όχι όμως για έναν πρωθυπουργό σε απόγνωση, που βλέπει την ήττα να έρχεται και χάνει την ψυχραιμία του. Η απώλεια ψυχραιμίας δηλώνει ασταθή και εμπαθή πολιτικό λόγο που δεν έχει σχέση με πρωθυπουργό ο οποίος αποφασίζει για την τύχη της χώρας του. Ο κ. Σαμαράς έχασε το μέτρο, ακόμη, όμως, δεν έχει αντιληφθεί ότι η κοινωνία δεν τρομοκρατείται πια. Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατέστρεψαν με τις αποφάσεις τους τα εισοδήματα των νοικοκυριών, αποδιαρθρώνοντας κάθε κοινωνική συνοχή.
Ματαιοπονούν εάν νομίζουν ότι οι Ελληνες ψηφοφόροι θα επηρεαστούν από τις κινδυνολογικές ρητορείες τους. Μόνους βοηθούς σ’ αυτή την απεγνωσμένη προσπάθεια επιβίωσης έχουν ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους των Βρυξελλών, που συναγωνίζονται σε διασπορά κλίματος τρόμου τους προστατευόμενούς τους. Α, κι ο Χρυσοχοΐδης που λέει ότι όσοι δεν ψηφίσουν Πρόεδρο θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί στη χώρα, ο πολιτικός που ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς καν να το διαβάσει.
 Το θράσος έχει κι αυτό τα όριά του. 
Αλλά οι πανικοβλημένοι δεν μπορούν πλέον να πανικοβάλλουν. Και το κλίμα εμφυλίου δεν ταιριάζει πλέον στην Ελλάδα όσο και αν τον υποκινούν οι ίδιοι οι κυβερνώντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου