Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ν. Φίλης: ''Είσαι διπλά κορόϊδο, Άδωνη'' (Video)




«Πάντως Άδωνη, είσαι διπλά κορόιδο, εσύ να κάνεις 23 ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά και να παρεμβαίνεις μάλιστα διαρκούντος του διαγωνισμού και ο κ. Καρατζαφέρης να παίρνει τα λεφτά.» ρώτησε ο Νίκος Φίλης μην λαμβάνοντας καμία σοβαρή απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega και συνέχισε «Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις, άλλοθι του Καρατζαφέρη ήσουνα; Παραδέχεσαι ότι είσαι διπλά κορόιδο, ξεπλένεις τον Καρατζαφέρη, πως αισθάνεσαι τώρα; Τα λεφτά τα είχε πάρει πριν, και εσύ κάνεις ερώτηση για το θέμα αυτό; Τα έξυπνα πουλιά από τη μύτη πιάνονται... »

Η συζήτηση αφορούσε το θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα η ΑΥΓΗ με τις 23 ερωτήσεις που είχε υπογράψει ο κ. Γεωργιάδης, μαζί με τον κ. Πλεύρη και ως βουλευτές του ΛΑΟΣ και οι δύο τότε, για τα εξοπλιστικά. Ο Άδωνης επιχείρησε με τα γνωστά επικοινωνιακά του τρικάκια να ξεφύγει, αλλά μάταια. Η χρήση της κινδυνολογίας ότι δήθεν, αν δεν υπογραφόντουσαν, τα εξοπλιστικά τα σύνορα θα έμεναν αφύλακτα, μόνο ως αστεϊσμός μπορεί να σταθεί…

Ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ τόνισε ότι το θέμα του Καρατζαφέρη βγήκε με στοιχεία που ήρθαν από το εξωτερικό, όπως και η Siemens που κουκουλώθηκε και αυτή και επέμεινε ότι η μόνη απάντηση είναι η κάθαρση, η κοινωνική δικαιοσύνη και όχι το κουκούλωμα των υποθέσεων.

Να σημειωθεί ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε με έπαρση να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά ψήφισε τους νόμους στη Βουλή που ερευνώνται τώρα οι off shore, ώστε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη η υπόθεση του κ. Καρατζαφέρη για να διαψευστεί αμέσως, μετά από τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, που τους έφερε ο ίδιος όπως είπε στη Βουλή προς ψήφιση το 2010 - 2011.

Στα παράπονα του Άδωνη ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστηρίζει τον διάλογο γιατί τον έχουν αποκλείσει ως συνομιλητή τα στελέχη του σύμφωνα με κεντρική γραμμή, όπως του αρέσει συχνά να αναφέρεται, ο Ν. Φίλης υπενθύμισε τις δηλώσεις του για το bank run που πρώτη ανέδειξε Η ΑΥΓΗ, εκείνης της μοιραίας δήλωσης που του κόστισε άπειρες τηλεοπτικές εμφανίσεις και τον πονάει. "Μην έχετε παράπονο που απωθείται τους συνομιλητές σας από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού βγαίνετε και λέτε ότι θα πάρετε τα λεφτά σας από τις τράπεζες".

Τι φοβάται ο κ. Σαμαράς



"Ζητήσαμε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και αντί να απαντήσει σε αυτό, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε επί 10λεπτου στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι φοβάται ο Αντ. Σαμαράς, μη του πουν ότι θα συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ; Τη φωτογραφία φοβάται;" ρώτησε ο Ν. Φίλης και εξήγησε τους λόγους που ο πρωθυπουργός αποφεύγει σαν το διάβολο το λιβάνι τη συνάντηση με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. "Γιατί ειδικά αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει τη συνάντηση, που συνήθως όλες οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να δείξουν ένα κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας".

Ο κ. Σαμαράς είναι φοβικός ως προς τα εξής:

Φόβος πρώτος, ο κ. Σαμαράς δημιουργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα, λειτουργεί σαν να έχουμε εκλογές σε λίγο καιρό ενώ ο ίδιος διατυμπανίζει ότι η κυβέρνησή του μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας. Δεν θέλει να βάλει στη φωτογραφία τον κ. Τσίπρα, δίνοντας του μια τύπου νομιμοποίηση όπως η Ν.Δ. πιστεύει.

Φόβος δεύτερος, ο κ. Σαμαράς φοβάται ότι η ιστορία της συναίνεσης που διακινείται από διάφορα κέντρα του συστήματος αρχίζει να τον βάζει στη γωνία γιατί συνδυάζεται με προτάσεις εκτός ιστορικής συγκυρίας κατά τη δική μας άποψη, τύπου Παπαδήμου, και δεν θέλει τέτοια συζήτηση. Είναι φοβικός ο κ. Σαμαράς, θέλει εμφύλιο πόλεμο, ενόψει εκλογών.

Οι τράπεζες δεν είναι ιδιωτικές στην Ελλάδα, κωμωδία ότι ασκούν φιλολαϊκή πολιτική


Αναφορικά με τις τράπεζες ο Νίκος Φίλης εξήγησε ότι: "Οι τράπεζες δεν είναι ιδιωτικές στην Ελλάδα. 160 δις ευρώ έχει δώσει το κράτος στις τράπεζες και όσα ακούσαμε ότι είναι εξασφαλισμένες είναι μια συζήτηση που χωράει πολύ νερό. Δεν είναι δυνατόν οι  τράπεζες να λειτουργούν ερήμην της κρατικής παρέμβασης, αυτό είναι έγκλημα καθοσιώσεως για μερικούς. Χρειάζονται τρία πράγματα για τα δάνεια: α) απαγόρευση εκχώρησης δανείων σε ξένα fuds β) αντικειμενικοποίηση των κριτηρίων για όσους δεν έχουν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους να υπάρχουν διευκολύνσεις και όχι να γίνονται ρουσφέτια κομματικά για τις επιχειρήσεις επιλέγοντας ποιες θα κλείσουν και ποιες όχι και γ) ενδιάμεσος φορέας που θα αναλάβει την αντικειμενικοποίηση του κριτηρίου για τα δάνεια και τον έλεγχο.

Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει ήδη δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να πουλούν στο εξωτερικό σε ξένα funds, τα ενυπόθηκα δάνεια, γι' αυτό εμφανίζονται σήμερα να ασκούν φιλολαϊκή πολιτική όπως εμφανίζεται σε σημερινό πρωτοσέλιδο,περί μπλόκου των τραπεζών στους πλειστηριασμούς. Πρόκειται περί "κωμωδίας", υποστήριξε ο Νίκος Φίλης, την πολιτική για τα δάνεια να την αναλαμβάνουν οι τραπεζίτες. Το κρίσιμο θέμα για τους πολίτες είναι αν τα δάνεια που έχουν πάρει από μια τράπεζα Α, έχουν πουληθεί σε κάποιον άγνωστο γιατί αυτός θα κάνει τα πάντα για την αποπληρωμή τους και υπ' αυτή την έννοια, η δήλωση περί των πλειστηριασμών δεν έχει καμία πρακτική αξία.

2 σχόλια:

  1. Ο γραφικός (έως γελοίος) τηλεπωλητής κατάφερε να γίνει προβεβλημένο στέλεχος δύο κομμάτων, υπουργός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώτη "μούρη" σε κανάλια, ραδιόφωνα και social media.
    Αυτό είναι το πραγματικό success story των χρόνων του μνημονίου, αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους όσους εξακολουθούν να ασχολούνται μαζί του, να απαντούν στους εμπαθείς σχολιασμούς του και να δίνουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στις εκπομπές που τον καλούν.
    Κατά τα άλλα, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αξίες όπως η γνώση, η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και η επαγγελματική εμπειρία, παραβλέποντας πως το καλύτερο μέλλον που επιδιώκουμε είναι εξαρχής υπονομευμένο από τα θρασύτατα αυτά υποκείμενα που τάχα ειρωνευόμαστε ή βρίζουμε (με την ψευδαίσθηση ότι τους προκαλούμε ισχυρό πλήγμα), την ίδια ώρα που εκείνα τρώνε με δέκα μασέλες, απολαμβάνουν αξιώματα, χρήμα και πολυτελή ζωή και γελάνε κοροϊδευτικά μέσα στα μούτρα μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άδωνης είναι ζωντανό παράδειγμα ότι τα ηλεκτροσόκ και οι λοβοτομή δεν έχουν πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.Μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή