Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ο Γιώργος ως "ιδιοκτήτης" θέλει να διώξει τον "στασιαστή"-TOY ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ













Όλα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ ήταν βέβαιο πως θα συμβούν, από τη στιγμή που ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δείξει ότι φοβάται την (από ελάχιστη έως ανύπαρκτη)  «επιρροή» του Γιώργου Παπανδρέου, καταπίνοντας τόσες και τόσες προσβολές εκ μέρους του.
Δεν υπήρχε, λοιπόν, πιθανότητα να μην επιχειρήσει ο πρώην να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του νυν. Πολύ περισσότερο όταν δεν νιώθει καθόλου πρώην, αλλά νυν και αεί…
Ακόμη και την οκταετία του Κώστα Σημίτη, ο Γιώργος έδειχνε να την αντιλαμβάνεται ως οιονεί «αντιβασιλεία«, έως ότου ενηλικιωθεί ο ίδιος ως «νόμιμος διάδοχος» του θρόνου, που διακαιωματικά ανήκε στη δυναστεία των Παπανδρέου.
Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον αμφισβήτησε μετά την εκλογική ήττα του το2007, δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Ήταν σαν να προσπάθησε ο επικεφαλής των Αγαρηνών να αλώσει τη Βασιλεύουσα, την οποία υπερασπιζόταν ο σημερινός «Παλαιολόγος».
Όπως δεν θα ξεχάσει και το γεγονός ότι το 2011 -τέτοια εποχή- εκείνος τον εμπόδισε να κάνει τοΔημοψήφισμα και οι δικοί του βουλευτές τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.
Το συγκλονιστικό είναι ότι ακόμη και τώρα πιστεύει πως το Δημοψήφισμα θα έλυνε το ελληνικό πρόβλημα -κι ας είναι πασιφανές ότι θα μας οδηγούσε εκτός ευρώ…

Τώρα, λοιπόν, θεωρεί πως έφτασε η στιγμή να κλείσουν οι λογαρισμοί και ο θρασύς «στασιαστής» να παραδώσει το στέμμα στον νόμιμο ιδιοκτήτη του ή σε πρόσωπο της αρεσκείας του.
Θα θυμάστε ότι το 2011 είχε προτείνει για πρωθυπουργό τη νταντά του Έλσα Παπαδημητρίουκαι τον επικεφαλής των αυλικών του, Φίλιππο Πετσάλνικο…

Και γιατί όχι από τη στιγμή που δεν είχε διστάσει να πει το κραυγαλέο ψέμα «λεφτά υπάρχουν»στην προεκλογική περίοδο του 2009 και, μετά από 6 μήνες, να υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο χωρίς καμιά διαπραγμάτευση;
Για όλα αυτά δεν έχει νιώσει την ανάγκη να ζητήσει ούτε μια συγνώμη. Αντίθετα, επαίρεται ότι έκανε τα πάντα σωστά.
Και καλά κάνει, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμπόδισε τον Αντώνη Σαμαρά να συγκροτήσει την Εξεταστική Επιτροπή, που είχε υποσχεθεί, για το πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο.
Και, επίσης, πήρε όλο το βάρος πάνω του και για το «λεφτά υπάρχουν» και το πρώτο Μνημόνιο -πράγματα με τα οποία ο ίδιος δεν είχε καμιά σχέση.

Τώρα ο Γιώργος κήρυξε επισήμως τον πόλεμο αμφισβητώντας την ηγεσία Βενιζέλου. Θα το κλιμακώσει, άραγε; Θα μπουν στο παιχνίδι και οι δικοί του;
Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα περιμένει τον αντίπαλό του στη γωνία μετά τις βουλευτικές εκλογές, όπουπιστεύει ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα βουλιάξει.

Ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος -και το εκπληκτικό είναι ότι το αποφάσισε ο ίδιος,  αντί να τον εκδιώξει ο Βενιζέλος, με όσα απίθανα έχει κάνει τα τελευταία δυο χρόνια.

Όλα αυτά, βέβαια, πόσους ενδιαφέρουν σήμερα;

1 σχόλιο:

  1. O γελοίος Παναγιωτακόπουλος πριν ξεπλύνει το μπενιτο θα έπρεπε να πει τι έλεγε το mega το 2010-11-12-13-14 όπου ήταν διευθυντής ειδήσεων.Ο ΓΑΠ μπροστά στα δικά του ψέματα/προπαγάνδα φαντάζει αθώο περιστεράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή