Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑ…-ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΣΙΟΥ














http://kartesios.com/?cat=28
Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι «κερδίζοντας» την ψήφο της κας Τζάκρη στην προσπάθειά του να μην εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς και την υπόσχεσή της ότι θα συνταχθεί «ανεπιφύλακτα υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση», παίρνει μαζί και όλο το πακέτο.
Αυτό το πακέτο κρύβει μέσα του όλο το παλιό πολιτικό σύστημα, όλες τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και τις βρώμικες πρακτικές της ΝΔ. Η κα Τζάκρη εκπροσωπεί όλο το «παλαιό» που θέλει να τελειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το «νέο» που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να έχει σχέση ούτε με αποσπάσεις συζύγου και γαμπρού σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία, ούτε με διορισμούς συγγενών και φίλων σε μουσεία της εκλογικής περιφέρειας εκάστου νέο-ΣΥΡΙΖΑίου.
Είναι χρήσιμο να καταγγέλλουμε τον Σαμαρά για το καλαματιανό μουσείο Ακρόπολης, αλλά φαίνεται πως το δικαιολογούμε πλήρως όταν «υιοθετούμε» πολιτικά το οικογενειακό μουσείο Πέλλας. Αν η κα Τζάκρη που υπηρέτησε πιστά μνημονιακές κυβερνήσεις ήθελε να λειτουργήσει πατριωτικά –όπως δήλωσε – ας μην ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας και τέλος. Αν πάλι ήθελε να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, ας το έκανε αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της. Αν, τέλος, θέλει στις επόμενες εθνικές εκλογές να ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δικαίωμά της. Προς τι η συνάντηση Τσίπρα – Τζάκρη; Ποιον ωφέλησε τελικά, αν όχι μόνο την τακτική των μνημονιακών πολιτικών να σωθούν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ;
Αναφέρομαι σε «αγκαλιά» διότι ειδικά τους τελευταίους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να θεωρείται κολυμβήθρα του Σιλωάμ που μπορεί να προσφέρει την όποια κάθαρση. Ναι, υπάρχει η προσπάθεια για αυτοδυναμία. Όμως πόσα μπορεί να δικαιολογήσει αυτή η προσπάθεια; Δεν υπήρξε στρατιωτικό αεροπλάνο, πλοίο, όχημα που να πουλήθηκε στην Ελλάδα δίχως κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να πάρουν μίζες. Δεν υπήρξε σφαίρα, βλήμα, νάρκη που να πουλήθηκε στην Ελλάδα χωρίς να κάνει πλουσιότερα κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Τι θα συμβεί αν σκεφτόμενοι «πατριωτικά» όλοι ή κάποιοι από αυτούς τους λαδιάρηδες αποφασίσουν να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να πέσει η κυβέρνηση που πλέον δεν τους βολεύει; Ποια είναι τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ στην αποδοχή στελεχών που κουβαλούν ιστορίες διορισμών, μιζών, προμηθειών και «ναι σε όλα»; Έχει τέτοια όρια;
«Δεν θα κάνει face control ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αντιδημοκρατικό». Τότε όμως κι αφού έχει δεχτεί στους κόλπους του το μισό ΠΑΣΟΚ, ας δεχτεί και τον Μαντέλη και τον Τσουκάτο και τον Τσοχατζόπουλο όποτε και αν αποφυλακιστεί. Ψήφους θα φέρουν και αυτοί. Θα φέρουν τον «κόσμο» τους. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο συγκεκριμένος κόσμος του ΠΑΣΟΚ που έμαθε να λειτουργεί με ανταλλάγματα.
Αναζητά σε όλη την επαρχία ο ΣΥΡΙΖΑ χτεσινές πολιτικάντζες του ΠΑΣΟΚ που πήδηξαν από το πλοίο για να τους βάλει στα ψηφοδέλτιά του. Δεν το κάνει για να υπάρχει ποικιλία. Το κάνει επιδιώκοντας την αυτοδυναμία, καθώς στην επαρχία οι ψήφοι που έχει ο κάθε βουλευτής είναι περισσότερο προσωπικοί. Κι αν συνεχιστεί αυτό τότε εύκολα η πρώην κολυμβήθρα του Σιλωάμ θα μετατραπεί σε μία απλή τρύπα στο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου