Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Παπανδρέου…Έθεσε εαυτόν εκτός Κινήματος!-ΤΟΥ ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟΥ








http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=652892
Ο πατέρας του θα τον είχε θέσει εκτός κινήματος με συνοπτικές διαδικασίες. Ιστορική έχει μείνει η φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, του ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης μεταπολιτευτικά: «έθεσε εαυτόν εκτός Κινήματος».
 Στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου αυτή η φράση κάλλιστα θα μπορούσε να ειπωθεί από την σημερινή ηγεσία του ΠαΣοΚ, αρκεί να ήθελε να καθαρίσει το τοπίο. Φθάνει να πίστευε πραγματικά ότι με την έξοδο του Γ.Παπανδρέου από το ΠαΣοΚ θα απαλλασσόταν από ένα βάρος. Εξάλλου για πολλούς είναι πλέον ξένο σώμα και ταλαιπωρεί το ΠαΣοΚ πολύ καιρό, δημιουργώντας παρενέργειες σε όλες του τις λειτουργίες.
 Το ΠαΣοΚ πλήρωσε πολλά. Σήκωσε βαρύ φορτίο, από τα λάθη του Γ. Παπανδρέου που ανέλαβε τις τύχες της χώρας με όχημα το ΠαΣοΚ που σήμερα υπονομεύει. Με το ΠαΣοΚ και με σύνθημα το «λεφτά υπάρχουν» κέρδισε τις εκλογές το 2009 και αντί να δώσει εθνική μάχη και να διαπραγματευθεί σκληρά για να μην τεθεί η χώρα στο καθεστώς του μνημονίου, παρέδωσε τα κλειδιά της στους πιστωτές.
 Ο Γ.Παπανδρέου, όπως αποδεικνύεται από πολλές πηγές, κυρίως από σοβαρούς παράγοντες που διαδραμάτισαν ρόλο εκείνη την περίοδο, δεν διαπραγματεύτηκε, αλλά άνοιξε την κερκόπορτα!
 Ο πρώην Πρωθυπουργός όφειλε να κάνει πρώτα απ’ όλα αυτοκριτική για τα λάθη, τις παραλείψεις, τις αστοχίες και τις τεράστιες ευθύνες που φέρει ο ίδιος για τη σημερινή κατάσταση, αντί να οχυρώνεται πίσω από τον μύθο των Παπανδρέου! 
Εξάλλου, δεν γνωρίζουμε τι θα έλεγε σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου για την πολιτική πορεία του υιού του!
 Ο Γ. Παπανδρέου οφείλει να αναλογιστεί το εθνικό έγκλημα πρωτίστως που έπραξε και δεν διερευνά η Βουλή, παρά την αρχική πρόθεση της ΝΔ και της σημερινής της ηγεσίας να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο.
 Ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει κανένα λόγο να ομιλεί για το σημερινό ΠαΣοΚ και τον αγώνα που δίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος…
Ανεξάρτητα από τα λάθη που έχει κάνει και η σημερινή ηγεσία του κόμματος, κανείς δεν μπορεί να μην της αναγνωρίσει ότι πάλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες και σήκωσε βαρύτερο φορτίο απ’ ότι της αναλογούσε.
 Ο Γ. Παπανδρέου αυτά τα δυόμιση χρόνια της προσπάθειας ανάταξης της χώρας εξαφανίστηκε και ήταν κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό, ενώ προτίμησε κατά καιρούς το λιθοβολισμό του ίδιου του κόμματός του, από το οποίο ευεργετήθηκε.
 Εμφανίστηκε ο πρώην Πρωθυπουργός και βασικός υπεύθυνος για τη σημερινή άσχημη κατάσταση του ΠαΣοΚ να βάζει μπουρλότο στην προσπάθεια να ανασυσταθεί η δημοκρατική παράταξη. Δείχνει σαν να μην επιθυμεί την αναγέννησή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρχει πολιτικά.
 Επισκέφθηκε πριν δυο μέρες τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συζήτησε μαζί του για την πορεία και του κόμματος. Εκεί όμως δεν είπε το παραμικρό για τη διεξαγωγή συνεδρίου και εκλογή αρχηγού από τη βάση…Έσπευσε, χθες βράδυ, εν μέσω της πιο κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα για την πορεία της χώρας, να θέσει πολιτικό ζήτημα στο ΠαΣοΚ.
 Ο πολιτικός αυτός κάλλιστα θα μπορούσε να κατηγορηθεί για κρυφή ατζέντα ή σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχει συναίσθηση τι διακυβεύεται αυτή τη στιγμή για την χώρα. Εκτός εάν κατανοεί πλήρως και έχει άλλα κατά νου, όπως και το 2010, όταν επέλεγε χωρίς αιδώ την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, χωρίς ίχνος αντίστασης.
 Η ώρα είναι κρίσιμη και το μόνο που μπορεί να προσφέρει ο ίδιος είναι η σιωπή και ο πολιτικός αναχωρητισμός. Αρκετά πλήρωσε, πρωτίστως η χώρα και δευτερευόντως το ΠαΣοΚ, τα πολιτικά εγκλήματά του…Με τις πράξεις του ουσιαστικά, δικαιώνει την ιστορική φράση του πατέρα του: «Έθεσε εαυτόν εκτός Κινήματος».   

2 σχόλια:

  1. Τι έγινε; φοβάστε μην επιστρέψει ο Παπανδρέου και φύγουν οι Πασοκοι από το Συριζα; Καλά κάνετε κ φοβάστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το ζαβό ακόμα ελεύθερο κυκλοφορεί;Τέτοιος μαλάκας λαός που είμαστε,τέτοιοι μας αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή