Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Οι μετανοούσες των Μνημονίων Του Χρήστου Σιούλα







Και τώρα τι; 
Στην μετά απεργίας εποχή 
Τι περιμένουμε;; 
Μα την εκλογή προέδρου!! 

Πάντα υπάρχει 
Λύσις 
Όταν λύση 
Δεν έχουμε!! 

Περιμένουμε: 
Τις μετανοούσες Μαγδαληνές 
Να έρθουν να μας σώσουν 
Με τα νύχια τους. 

Βαμμένα κόκκινα 
Από αίμα και μνήμες 
Λησμονημένων 
Αμνημόνευτων. 

Πώς να γαντζωθείς 
Στον κορμό 
Της ζωής 
Με ξένα νύχια 

Οι Μαγδαληνές 
Να μυρώσουν 
Το άπνοο κορμί σου
Μόνο μπορούν

3 σχόλια:

  1. Εύλογα ερωτήματα ενός απλού πολίτη προς το ΣΥΡΙΖΑ:

    1. Γιατί, παρά την κατακραυγή των μελών, αλλά και των εν δυνάμει ψηφοφόρων του, επιδιώκει μετά μανίας να αναδειχτεί σε διάδοχο του σιχαμερού, προδοτικού ΠΑΣΟΚ, το οποίο οι πολίτες έχουν αμετάκλητα καταδικάσει σε πολιτικό θάνατο; Υπάρχει τελικά made in USA ατζέντα νεκρανάστασης του μακαρίτη;

    2. Γιατί υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη μας; Πόσο ηλίθιους και αμνήμονες μας θεωρούν; Νομίζουν πως ξεχάσαμε ότι η εν λόγω βουλευτής προκλητικά ψήφιζε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, την ίδια στιγμή που οι λαϊκές κινητοποιήσεις κατά του μεσοπρόθεσμου πνιγόντουσαν στα χημικά και η πλατεία Συντάγματος γινόταν θέατρο άγριας καταστολής;

    3. Γιατί παραβλέπουν το ότι, ως υφυπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, η Θ. Τζάκρη υπερασπιζόταν με λύσσα τη μνημονιακή πολιτική και προκαλούσε με τους παράνομους διορισμούς και τα ρουσφέτια που έκανε στα πράσινα κομμματόσκυλα-οπαδούς της; Αυτά είναι τα "νέα ήθη" που ισχυρίζονται ότι θα επιφέρουν στην πολιτική σκηνή ή μήπως το παραμύθι στο πόπολο πάει σύννεφο (για μια ακόμη φορά);

    4. Πόσο μεγάλο είναι, άραγε, το μέγεθος της πολιτικής τους αφέλειας; Η συγκεκριμένη βουλευτής, που δίνει μαθήματα άκρατου πολιτικού αριβισμού και ιδιοτέλειας, δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει μια κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ στις δυσκολίες ούτε, φυσικά, να δώσει σκληρές μάχες. Απλώς, θα εγκαταλείψει και πάλι το "πλοίο" χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ακριβώς την ώρα που θα έχει περισσότερο την ανάγκη της.

    5. Γιατί δεν κατανοούν πως το "άνοιγμα" του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει στους πολίτες και επ' ουδενί στα ελεεινά υποπροϊόντα του πασοκικού συστήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις ενός άλλου πολίτη, χωρίς να είναι ΣΥΡΙΖΑ.

    1. Γιατί σκοπεύει να ανέλθει στην εξουσία την οποία κατέχουν γενεές επί γενεών άλλοι. Θέλοντας και μη με τους εξουσιαστές ή θα συγκρουστεί ή θα συμβιβαστεί. Πίσω έχει το λαό, μπροστά τους ισχυρούς. Τα βάζει στη ζυγαριά και βλέπει προς τα που τον παίρνει να κινηθεί. Μην ξεχνάμε επίσης οτί ο λαός που μίσησε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει. ΠΑΣΟΚίτικα μυαλά έχει. Το ΠΑΣΟΚ είναι που άλλαξε και δυασαρέστησε του ΠΑΣΟΚους.

    2. Απευθύνονται αποκλειστικά σε ηλίθιους και αμνήμονες. Όλοι τους. Είναι ο σίγουρος τρόπος για να βγαίνουν πάντα κερδισμένοι. Οι υπόλοιποι κοιτάνε, συζητάνε, ελπίζουν, αγωνίζονται, αγωνιούν, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να χαλάσει κάτι παρά να φτιαχτεί, ειδικά αν εμπλέκονται πολλά άτομα.

    3. Το παραμύθι στο πόπολο πάει σύννεφο. Ακόμη μια φορά. Το πόπολο είτε ας το φάει το παραμύθι και να πέσει ήσυχο για ύπνο, είτε να κρατήσει το ηθικό δίδαγμα του παραμυθιού και να επιστρέψει στην πραγματικότητα.

    4. Δεν είναι αφελείς. Ξέρουν πολύ καλά και ποιά είναι και τί έκανε. Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις δυσκολίες θα τη στηρίξουν αυτοί που θα έχουν συμφέρον να τη στηρίξουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν ενδιαφέρεται για το θέμα 'κυβέρνηση', για το θέμα 'δυσκολίες' θα νοιαστεί όταν αυτές προκύψουν.

    5. Ακριβώς επειδή ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια δύναμη από πολίτες, αλλά μια εξουσία, ένα κόμμα, ένας τσομπάνης που διεκδικεί την εξουσία πάνω στους "πολίτες". Επειδή αυτοί που "δεν κατανοούν" είναι ήδη πολύ μακριά από τους "πολίτες" και πολύ κοντά στη εξουσία. Επειδή οι "πολίτες" νομίζουν ότι πολίτης σημαίνει να δίνεις τη διαχείριση της ζωής σου σε κάποιους άλλους και να ελπίζεις στην καλή τους τη καρδιά. Ήδη από τη στιγμή που φαίνεται πως υπάρχουν "κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ" από τη μία και "οι πολίτες" από την άλλη, η ιστορία είναι ξαναπαιγμένη. Καμιά πρωτοτυπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ΑΝΩΝΥΜΕ-ΜΗ ΣΥΡΙΖΑ, οι απαντήσεις σου εντείνουν ακόμη περισσότερο τον προβληματισμό μου, κυρίως γιατί, αν αφαιρέσεις τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ από το κείμενο, στη θέση της μπαίνουν άνετα οι λέξεις ΝΔ-ΠΆΣΟΚ. Εν ολίγοις, αντανακλούν την πεποίθηση πως πρόκειται για "μια από τα ίδια", μολονότι κατ' ουσίαν αναφέρονται σε - άδηλο - μελλοντικό χρόνο.

    Θα ήθελα, όμως, να επισημάνω την ύπαρξη μιας σημαντικής παραμέτρου: Του ότι η Αριστερά ουδέποτε έχει ασκήσει κυβερνητική εξουσία μέχρι σήμερα. Σε μια χώρα με παγιωμένη αστική δημοκρατία, κυρίαρχες καπιταλιστικές δομές και πολλαπλές αλλοιώσεις στο αξιακό της σύστημα, είναι αναμενόμενο κάθε αλλαγή να αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, ιδίως αν λάβουμε υπ' όψιν τις θεσμικές στρεβλώσεις που ανέκαθεν χαρακτήριζαν την άσκηση εξουσίας από τα κομματικά μορφώματα που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια στην πολιτική σκηνή.

    Αν και απορρίπτω κατηγορηματικά το υπονομευτικό δόγμα της "πολιτικής του εφικτού", πιστεύω πως οι αρχές και διακηρύξεις της Αριστεράς είναι αναγκαίο να μετουσιωθούν από ουτοπικό ιδεολόγημα (εννοείται για τους πολλούς, μη αριστερούς πολίτες που βάλλονται από την κυβερνητική-τροϊκανή προπαγάνδα) σε άμεσα υλοποιήσιμο πολιτικό πρόγραμμα, για την εφαρμογή του οποίου απαιτείται η αναζήτηση, αξιοποίηση και προβολή νέων, δυναμικών και αποφασισμένων στελεχών και όχι η ενσωμάτωση ιδιοτελών πασοκόσκυλων με έκδηλο πολιτικό αμοραλισμό.

    Πολύ θα ήθελα να δω τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όσα και οι δύο έχουμε θέσει επί τάπητος (εσύ πιο κατηγορηματικά - εγώ με επιφύλαξη), όμως φοβάμαι πως είναι πολύ "απασχολημένοι". Να γνωρίζουν, όμως, ότι ο Λαός δεν θα τους συγχωρήσει το παραμικρό. Ο χρόνος (που έρχεται αμείλικτος) θα δείξει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή