Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ποιες μασονίες στήριξαν τον Χειμωνά και γιατί Γράφει ο Κλόουν




































Ο Κομφούκιος είχε πει κάποτε: "Οι ανώτεροι άνθρωποι σκέφτονται μόνο την δικαιοσύνη, οι κατώτεροι άνθρωποι σκέφτονται μόνο τα συμφέροντά τους" (και βάζουνε το συναίσθημα και τις προσωπικές συμπάθειες πάνω από το αίσθημα και την κρίση δικαίου, να προσθέσω εγώ).
Αυτές τις μέρες ζήσαμε την απόλυτη υποτίμηση και προσβολή της νοημοσύνης μας. Άνθρωποι που καθημερινά καταδικάζουν την βία (και την λεκτική) από όπου και εάν προέρχεται, άνθρωποι που καθημερινά μας μιλάνε για μεταρρυθμίσεις και κατηγορούν τις συντεχνίες, τα συμφέροντα, το πελατειακό σύστημα, με το θέμα που προέκυψε με τον Χειμωνά τους είδαμε να παίρνουν μια άλλη στάση, όχι μόνο να μην καταδικάζουν την συμπεριφορά, αλλά είτε να την στηρίζουν ευθέως με διάφορες δικαιολογίες, είτε να προσπαθούν να εξισώσουν την πρόκληση με την επίθεση, είτε σαν καλές σιγανοπαπαδιές, ενώ οι κατά τα άλλα λαλίστατοι σε άλλα θέματα, να αποφύγουν να πάρουν θέση.
Εκτός όμως από τους πασόκους που έτσι και αλλιώς έχουνε στηρίξει σημεία και τέρατα και έτσι δεν τους έχει απομείνει καμία αξιοπρέπεια και αυτό ήτανε παιχνιδάκι για αυτούς, ποιοι ήτανε οι άλλοι κύκλοι που τον στήριξαν και γιατί;
Εάν το ψάξουμε προσεκτικά θα δούμε ότι όλοι οι υπόλοιποι που προσπάθησαν να στηρίξουν τον Χειμωνά έχουνε έναν κοινό παρονομαστή. Όλους αυτούς τους συναντάμε σε συγκεκριμένες παρεούλες, σε συγκεκριμένα γκλαμουράτα site, σε συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία, σε συγκεκριμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε συγκεκριμένους εκδοτικούς οίκους και σε συγκεκριμένα ελιτίστικα "φιλελευθεράτα". Λίγο πολύ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και ο κοινός τους παρονομαστής είναι ο ελιτισμός τους και επειδή αυτή η μασονία του ελιτισμού θεωρεί τον Χειμωνά "δικό της παιδί", για αυτό χάνοντας κάθε αξιοπρέπεια, βιάζοντας την νοημοσύνη μας, με διάφορους τρόπους προσπάθησαν να τον στηρίξουν.
Για να τους ρίξω τις μάσκες μια και καλή τους ρωτάω ευθέως, εάν το ίδιο λάθος το είχε κάνει ο Τζήμεροs, ο Λαζόπουλος, ο Πάγκαλος, ένας υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ας κοιταχτούνε στον καθρέφτη και να μας πούνε, θα είχανε την ίδια στάση;
Όσο για τα επιχειρήματά τους, άρχισαν να μας λένε πόσο καλό παιδί και ντροπαλός (εδώ δάκρυσα) είναι στην πραγματική ζωή ο Χειμωνάς, λες και πρέπει να μας ενδιαφέρει, λες και εάν το έλεγε ο Τζήμερος θα μας έλεγαν τα ίδια, λες και είναι η πρώτη φορά που γίνεται υβριστής στο διαδίκτυο ο Χειμωνάς. Συνεχίζοντας λοιπόν ενώ τον αγιοποίησαν πρώτα, μετά μας είπαν πόσο δύσκολα έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια ο Χειμωνάς στο διαδίκτυο και πόσες επιθέσεις έχει δεχτεί και εμμέσως πλην σαφώς άφηναν να εννοηθεί, ότι είναι λογικό και θεμιτό να βρίσει εσένα και την μητέρα σου γιατί πριν 10 μέρες τον είχε βρίσει ένας άλλος.
Άθελα τους όμως όλοι αυτοί οι κατά τα άλλα "καταδικάζουμε την βία από όπου και εαν προέρχεται" (my ass), έδωσαν πάτημα στους ακροαριστερούς, γιατί και αυτοί ακριβώς τα ίδια επικαλούνται, ότι είναι αδικημένοι από την κοινωνία και το σάπιο σύστημα και κάποια στιγμή δεν αντέχουν τις αδικίες και ενώ είναι καλά παιδιά, καμιά φορά ξεσπάνε και σπάνε και καίνε καμιά τράπεζα πάνω στην κακιά  στιγμή. Έτσι είναι κύριοι.
Επίσης όλους αυτούς τους ξεφτίλισε ο ίδιος ο Χειμωνάς, γιατί ενώ αυτοί μας είπανε για μια κακιά  στιγμή, ο Χειμωνάς όχι μόνο συγγνώμη δεν ζήτησε, όχι μόνο δεν ανακάλεσε, όχι μόνο δεν διέγραψε το σχόλιο του, αλλά συνέχισε να ειρωνεύεται όλους αυτούς που του έκαναν κριτική για τα αυτονόητα. Η ξεφτίλα λέμε, αυτοί να λένε η κακιά στιγμή και αυτός να συνεχίζει 48 ώρες μετά τις ειρωνείες.
Ακόμα εντυπωσιακό ήτανε και το θράσος ορισμένων, που μετά τις αντιδράσεις, βγήκανε και μας κατηγόρησαν όλους εμάς που τους δείξαμε με το δάχτυλο ότι δεν σεβόμαστε την άλλη άποψη, του τύπου δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα και παραληρούσαν από κάτω με τα like οι "τυφλοί" και οι "δικοί τους", αυτοί που τους γλείφουν για να πάρουν λίγο ύψος από το ενδιαφέρον τους, με την ελπίδα ότι θα μπούνε και αυτοί μια μέρα στα ελιτίστικα φιλελευθεράτα.
Έκαναν ότι δεν κατάλαβαν ότι το πρόβλημα δεν ήτανε η άλλη άποψη, το πρόβλημα δεν ήτανε η διαφωνία, το πρόβλημα ήτανε η ξεκάθαρη πρόθεση τους να τον καλύψουν με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και όταν αυτός συνέχιζε να ειρωνεύεται αμετανόητος, επειδή τον θεωρούν "δικό τους" παιδί, επειδή προέρχεται από συγκεκριμένους, συγγραφικούς, πολιτικούς και ελιτίστικους κύκλους, αυτό είναι το πρόβλημα, ότι λειτούργησαν ακριβώς όπως οι συντεχνίες που καθημερινά καταγγέλλουν, η υποκρισία τους είναι το πρόβλημα.
Δεν έχουνε συνηθίσει να τους δείχνουν με το δάχτυλο, γιατί άλλοι τους γλείφουν με την ελπίδα να τους αποδεχτούνε και αυτούς στον "όμορφο" κόσμο τους, άλλοι φοβούνται την επαγγελματική τους καριέρα και άλλοι απλά δεν μπορούν να το αντιληφθούν, γιατί  δεν γνωρίζουν πως λειτουργούνε όλα αυτά τα κυκλώματα.
Θα κλείσω με ένα στίχο από το τραγούδι "o μαύρος γάτος" του Παπακωνσταντίνου: "Κι αν είστε κάποιος άρχοντας και παρεξηγηθείτε, στα όργανα μου μια χαρά χωράει να γραφτείτε".

1 σχόλιο:

  1. στο παραπάνω κείμενο θα προσυπέγραφα αν δεν υπήρχε η παράγραφος πέρι ακροαριστέρων.Πότε έχετε ακούσει κάποιον να λέει είμαι καλό παιδί αλλά είχα νεύρα και έκαψα την τράπεζα; ψυχολογία που ανήκει σε χώρους που χαρικτηρίζονται άκρα αλλά σίγουρα όχι από τα αριστερά βλέπε ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή