Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Πασοκικά











Λίγο παλιότερο αλλά επίκαιρο













http://www.efsyn.gr/?p=244393
Του Γιώργου Σταματόπουλου

Αρχισαν τα όργανα στις σχέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του. Τινές εξ αυτών πασχίζουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την επιλογή του προέδρου τους, αντιπροέδρου της κυβέρνησης, παρακαλώ, μπας και σώσουν το εκλογικό τομάρι τους. 
Μάταια πασχίζουν. 
Ο κύβος ερρίφθη.
 Απαντες είναι συνένοχοι στο έγκλημα, στο να εξευτελιστεί δηλαδή η χώρα, όχι στο ευρωπαϊκό ή διεθνές προσκήνιο, αλλά στη μέριμνα της κυβέρνησης για την κοινωνία. Ας αντιδράσουν όσο θέλουν οι τάχα μου επαναστάτες του ΠΑΣΟΚ, αυτό που μένει είναι ότι συνέβαλαν σημαντικά ώστε να οδηγηθούμε οι πλείστοι στην ανέχεια και στον εξευτελισμό της προσωπικότητάς μας. Οχι;

Οι πρώην σοσιαλιστές αποδείχτηκαν φερέφωνα της εξουσίας, υπηρέτες του καπιταλισμού, ανεπαρκείς χρήστες της εξουσίας του κράτους (ανεπαρκείς ως προς την κοινωνική οικονομία και τη δικαιοσύνη), μία από τα ίδια δηλαδή. Κόλαφος για τις ιδεολογίες, για τις τάχα μου διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς – Αριστεράς. 
Είναι αλήθεια ότι αυτές οι γραμμές είναι δυσδιάκριτες, άχρωμες, υποτονικές. 
Ας το παραδεχτούν οι πρώην σύντροφοι (;), ας μας πουν καθαρά ότι τα μικροσυμφέροντά (τους) είναι η μόνη αρχή τους, ηθική είτε ανήθικη, δεν μας νοιάζει.
 Να το αποδεχτούν, απλώς.
 Να πουν ότι η αλαζονεία είναι δεύτερη φύση τους, ότι έχουν μάθει να ζουν εύκολα, με χρήμα ρέον, ότι πολλοί από δαύτους έχουν πλουτίσει επειδή ασχολήθηκαν με τα κοινά. Με πόση ευκολία πλούτισαν!

Ουδείς βεβαίως θέλει να το παραδεχτεί αφού υπάρχει μυστικός, σιωπηρός νόμος, που καθορίζει τις σχέσεις αυτών που υπηρετούν το κράτος και την εξουσία του. Ολοι οι πολιτικοί εμπλέκονται ή υπηρετούν αυτόν τον νόμο με πρώτους πρώτους τους δημάρχους της χώρας, βλαχοδήμαρχους στην κυριολεξία, χωρίς να φταίνε οι συμπαθείς συμπολίτες που αποκαλούνται -και είναι- βλάχοι. 
Οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και οι νυν αδυνατούν να πιστέψουν ότι έχασαν τον πρώτο λόγο, ότι μπορούν δηλαδή να διορίζουν ανίψια, κουμπάρους και όλο το σκυλολόι (σκυλοσόι). Εξ αυτού το μένος τους για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξέρουν ότι το μεγάλο ποσοστό είναι δικοί τους (πρώην) ψηφοφόροι. 
Τα έχουν αυτά οι κοινωνικές αλλαγές και οι επαναστάσεις. Αίφνης χάνονται τα προνόμια τα οποία διεκδικούν άλλοι, λαϊκοί, τσιφούτηδες, φτωχαδάκια, μίζεροι κ.λπ. 
Ε, τι να κάνουμε. 
Συμβαίνουν αυτά όταν η καθεστηκυία τάξη υπερβαίνει το μέτρον, διότι πάντα καραδοκεί, μετά την ύβριν της εξουσίας, η νέμεσις και η τίσις. Γνωστά αυτά, χρόνια τώρα, από τότε που συγκροτηθήκαμε ως κοινωνία, ως ήθος. Ας επαναστοχαστούν, τι να τους πούμε. Ας συνομιλήσουν με τη συνείδηση της πραγματικότητας.

gstamatopoulos@efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου