Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ελένη Κούρκουλα: Εμείς, βαθιά και ανίατα διεφθαρμένοι, θα συνεχίσουμε όπως ξέραμε




















http://www.e-tetradio.gr/article/11420/Eleni-Kourkoula-Emeis-bathia-kai-aniata-dieftharmenoi-tha-sunexisoume-opos-kserame

Ηθοποιός στο θέατρο και στην τηλεόραση, θιασάρχης, βουλευτής, υφυπουργός Παιδείας. 
Η Ελένη Κούρκουλα βρίσκεται σήμερα με εννέα θέατρα στα χέρια. «Ο άντρας μου είχε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής στην τηλεόραση» είπε η Ελένη Κούρκουλα στην Έφη Μαρίνου, στην «Εφημερίδα των Συντακτών». 

«Μπήκαμε στην κρίση πριν από την πραγματική κρίση. Πάθαμε στραπάτσο, μας χρωστούσαν χρήματα, έκλειναν εταιρείες. Περάσαμε άσχημα. Ορθωθήκαμε όταν ο Διονύσης (σ.σ. Διονύσης Παναγιωτάκης, ιδιοκτήτης του Action 24, προσωπικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου) μετέφερε τη στόχευση της εταιρείας σε άλλους τομείς, όπως π.χ. σε συνεργασίες με τη NOVA, την κινητή τηλεφωνία, τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24. Είναι αυτό που λέμε πως η κρίση μπορεί να γεννήσει ευκαιρίες».
Η χθεσινή της συνέντευξη στην «Εφ.Συν.» ήταν μία απόλαυση. Από τις σπάνιες. Ιδού μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα που συγκεντρώσαμε για σας και παρουσιάζουν ανάγλυφα το μεγαλείο της γυναικός:
Υπήρχαν καλοκαίρια που πέρασα φιλοξενούμενη σε αγροτόσπιτα χωρίς ένα ευρώ. Ξαπλώναμε τα βράδια σε στρώματα θαλάσσης και κοιτούσαμε τα αστέρια. Κι αυτά τα καλοκαίρια ήταν τα ομορφότερα. Είμαι καλά γιατί ξέρω ότι και χωρίς ένα ευρώ το καλοκαίρι μπορώ να μπω στη θάλασσα.
Οταν ήμουν νέα ανήκα στο ΚΚΕ εσωτερικού, αργότερα στα χρόνια του θεάτρου ψήφιζα ανανεωτική Αριστερά. Αλλά πίστεψα πολύ στον Κώστα Σημίτη. Τον εκσυγχρονιστή και παρεξηγημένο Κώστα Σημίτη. Τότε ψήφισα για πρώτη φορά ΠΑΣΟΚ συνειδητοποιώντας ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να γίνει η μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα. Ολες τις διαρθρωτικές αλλαγές που πασχίζουμε να κάνουμε διά της βίας τώρα, εκείνος τις πάλευε έγκαιρα.
* Η κρίση θα τελειώσει κάποτε. Αν και φτωχότεροι θα είμαστε καλύτεροι.
* Δεν θα γίνουν άλλο φτωχότεροι οι φτωχοί, έπιασαν πάτο. Ισως η κρίση επηρεάσει τη μεσαία και την ανώτερη τάξη. Εμείς, βαθιά και ανίατα διεφθαρμένοι, θα συνεχίσουμε όπως ξέραμε. Και γι’ αυτό ευθυνόμαστε όλοι και κυρίως η ρητορεία της Αριστεράς.
Ναι, όλα θα είναι καλύτερα (σ.σ. με κοινωνικά κεκτημένα και εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών να έχουν εξανεμιστεί). Με πραγματική ποιότητα στη ζωή, στον έρωτα, στη δουλειά.
Το αλλοτριωμένο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ στηρίζει σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικεί την εξουσία. Οι υπόλοιποι πήγαν σπίτι τους και όσοι έμειναν προσπαθούν να διασώσουν τη χώρα.
Μη σας φανεί ακραίο, αλλά μήπως ο κάθε Ελληνας δεν ήταν ένας μικρός, μικρός, μικρός «Τσοχατζόπουλος»;
Δεν είμαστε ένας βαθιά αλλοτριωμένος λαός;
* Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα άγνωστο κόμμα, αλλά η συνέχεια του σάπιου συστήματος. Ξέρω καλά ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται για το πεφωτισμένο, αλλά για το βαθύ, παρακμιακό ΠΑΣΟΚ.
* Ο Βενιζέλος είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζεις την οξύτητα του πνεύματος, την ευρυμάθεια, την ικανότητά του να συλλαμβάνει επακριβώς την πραγματικότητα γύρω του. Ενας ακόμα λόγος που τον θαυμάζω είναι για τη στάση του τα τελευταία χρόνια. 
Το 2007 ήταν ο δημοφιλέστερος πολιτικός και σήμερα τελευταίος στη λίστα. 
Ευτυχώς… Γιατί η χαμένη του δημοφιλία οφείλεται στην προσπάθειά του να κρατήσει όρθια τη χώρα και να μη γίνει μια πρώην χρεοκοπημένη Βουλγαρία. Η Ιστορία στο μέλλον θα καταγράψει τη συνεισφορά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου