Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Καραβάτου vs Σπυροπούλου: Φάτε μάτια… ψάρια… στα «Καλά Καθούμενα»!-Tης Τίνας Μεσσαροπούλου























Βρέχει πρεμιέρες... κατά το βρέχει κεφτέδες και η πραγματικότητα είναι ότι δυστυχώς στην ελληνική τηλεόραση συμβαίνουν και τα δυο τις τελευταίες μέρες.
 Άλλοι ζουν το όνειρο και άλλοι τον εφιάλτη! 
Η μάχη του Σαββατοκύριακου μεταξύ Σπυροπούλου και Καραβάτου μου θυμίζει σε πολλά το παραμύθι με την Σταχτοπούτα. 

Τι κι αν η πρώτη βγήκε στον αέρα του ALPHA ως «Βασίλισσα» μέσα στο χρυσοποίκιλτο παλάτι της, το γοβάκι, όμως, τόσο των εντυπώσεων όσο και της τηλεθέασης το κέρδισε... «Στα καλά καθούμενα» το αουτσάιντερ του Ε. 

Για να γίνεις παρουσιάστρια δεν φτάνουν μόνο καλές γνωριμίες, υπερπολυτελές στούντιο και ένα πολύ καλό «ακουστικό» να σου λέει τι θα κάνεις, πώς θα το κάνεις και τι θα πεις. 

Πρέπει να διαθέτεις τη στόφα της παρουσιάστριας όχι στα χαρτιά και στα λούσα αλλά στο μυαλό.

Τα εντατικά μαθήματα παρουσίασης δεν έπιασαν τόπο, η φωνή της παραμένει εκνευριστική και η τηλεοπτική της αγένεια ολοένα και μεγαλώνει. 

Ο τηλεθεατής δεν τρώει κουτόχορτο πια αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι και κυρίως όσοι κάνουν τηλεόραση. Η σημερινή μέρα των γενεθλίων της Κωνσταντίνας μόνο ευτυχισμένη δεν είναι. 
Τι κι αν δεν έσβησε κεράκια στην εκπομπή της γιατί το θεωρεί γρουσουζιά, 
τι κι αν μπήκε ξυπόλυτη στο πλατό και άλλαξε τα ψάρια - που σημαίνουν λαχτάρα - με μάτια για να φύγει η κακογλωσσιά, το «κακό» συνέβη και το «Σπίτι μου σπιτάκι μου» 
όχι μόνο έκανε απογοητευτικά ποσοστά στην πρεμιέρα, αλλά την Κυριακή πέρασε στη δεύτερη θέση και μάλιστα από ένα κανάλι που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε καν στον χάρτη της τηλεθέασης. 

Διπλή ήττα! 

Το πιο απογοητευτικό και συνάμα ανησυχητικό δεν είναι ότι η Κωνσταντίνα δεν μπορούσε να σταθεί μόνη της στο πλατό, αλλά ότι άνθρωποι με χιούμορ ευνουχίστηκαν και αναφέρομαι στον κατά τα άλλα ταλαντούχο Αντώνη Λουδάρο, ο οποίος πέρσι στο «Μες στην καλή χαρά» έκλεψε την παράσταση και φέτος από τη θέση του παρουσιαστή ήταν έξω από τα νερά του. 

Δεν συγκρίνω τις δυο θέσεις αλλά αυτό που έχω να καταθέσω είναι ότι αν τα νούμερα συνεχιστούν να είναι πτωτικά και το κλίμα κακό, τότε η εβδομαδιαία τηλεοπτική του έκθεση δεν έχει να του προσφέρει απολύτως τίποτα παρά μόνο νεύρα και κόπωση ψυχολογική και σωματική. 

Όσο για την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη, η παρουσία τους ως τηλεοπτικό δίδυμο επιβεβαιώνει γιατί τα κανάλια επιμένουν ακόμη στα «ζευγάρια» - γιατί έχουν χημεία που δύσκολα επιτυγχάνεται τόσο γρήγορα από δυο παρουσιαστές έστω κι αν γνωρίζονται. 

Ίσως το μόνο που λείπει από την εκπομπή αυτή είναι ένα λαμπερό και χλιδάτο στούντιο, αλλά είναι τέτοια η ζέση των ανθρώπων που καμιά φορά ακόμα και στην τηλεόραση υπάρχουν φορές που η εικόνα μπορεί να παίξει δευτερεύοντα ρόλο. 

Όσο για τη συνέντευξη- παρωδία του Κρατερού Κατσούλη με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τα λόγια είναι περιττά. Ο Κρατερός συνδύασε το δημοσιογραφικό, το υποκριτικό αλλά και το επικοινωνιακό κομμάτι και πέτυχε και στα τρία γεγονός που έδωσε πόντους στην εκπομπή την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου