Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ;

























Το έχουμε γράψει και άλλη φορά. Στο ΠΑΣΟΚ σφάζονται παλικάρια. 
Ο πρώην και ο νυν αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, μόνο μπουνιές ακόμη δεν έχουν παίξει. 
Δύο οι εκδηλώσεις για την επέτειο ίδρυσης του κόμματος.

 Στην πρώτη του Παπανδρέου αποδοκιμάστηκε σκαιώς ο Βενιζέλος από τους Παπανδρεϊκούς. 
Στην δεύτερη του Βενιζέλου αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν και έδωσε σκληρή απάντηση προς τον τέως αρχηγό.
 Γεγονός είναι ότι ο πρώην δεν έχει την φωλιά του καθαρή και το γνωρίζει. 

Από την άλλη μεριά ο νυν αρχηγός έχει στα συρτάρια του γραφείου του τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών από έξι διαφορετικά λογίστηκα γραφεία, στις οποίες προφανώς γίνεται αναφορά στο διάτρητο ταμείο του κόμματος. 

Επομένως το παιγνίδι προβλέπεται ντέρμπυ. 
Και θα ρωτήσει κάποιος, 
εκείνα τα πανάκριβα μηχανήματα γυμναστικής που είχαν αγοραστεί από τον ιδρώτα του λαού για να διατηρείται σε φόρμα ο αρχηγός και πρώην πρωθυπουργός 
που να βρίσκονται άραγε;

Στο κόμμα του Βενιζέλου θεωρούν θετικές τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις παρενέργειες που πρόκειται να συμβούν στις τράπεζες, σε περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Στο ΠΑΣΟΚ βέβαια δεν επιθυμούν να υιοθετήσουν επισήμως την εκφοβιστική φρασεολογία του πρωθυπουργού, διατηρώντας χαμηλότερους τόνους. 

Πάντως και οι δύο εταίροι ακολουθούν πορεία εκφοβισμού της κοινωνίας. 
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο εκπρόσωπος τύπου της Χαριλάου Τρικούπη δήλωσε ότι, «Αυτό είναι μία πολιτική εκτίμηση που κάνει ο πρωθυπουργός και αξίζει κανείς να την λάβει υπ’ όψιν του, δεν την κάνει ένας τυχαίος πολίτης και για να το λέει κάτι θα ξέρει». 
Αναφερόταν στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο καφενείο της βουλής « αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες» μετά τις εξαγγελίες του Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Διχάζει ο εκλογικός νόμος
Μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει προκληθεί ενδοκυβερνητικό ρήγμα σε ότι αφορά το ζήτημα του εκλογικού νόμου, εξ’ αιτίας της αρνητικής στάσης του μεγαλύτερου κόμματος της συγκυβέρνησης. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη όλοι συμφωνούν και μετά μάλιστα τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, την απόρριψη πρόωρων εκλογών. Τις χαρακτηρίζουν αχρείαστές, επιζήμιες, για την χώρα καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση αδικαιολόγητη εμμονή και φαντασιώσεις προεκλογικής περιόδου.

Εμείς πιστεύουμε ότι άλλοι είναι οι λόγοι που δεν θέλει εκλογές το απόκομμα της συγκυβέρνησης. Το κόμμα καθημερινά συρρικνώνεται και σίγουρα θα έχει την τύχη της ΔΗΜΑΡ η οποία εξαφανίστηκε στις τελευταίες εκλογές για την Ευρωβουλή. Θεωρούμε ότι ούτε η εμμονή του κ. Βενιζέλου στην Δημοκρατική Παράταξη θα τους σώσει.

Η πλειοψηφία των σημερινών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όποτε και αν γίνουν εκλογές, δεν πρόκειται να ξαναδούν όχι μόνο τις αίθουσες του κοινοβουλίου αλλά ούτε με κιάλια το ίδιο το κτήριο. 

Κορόιδα είναι να χάσουν πρόωρα όλα τα προνόμια που απορρέουν από την βουλευτική τους ιδιότητα; 
Για ποιό λοιπόν λόγο να θέλουν να γίνουν εκλογές; 
Το μόνο που δεν τους απασχολεί είναι η σωτηρία του λαού και της πατρίδας.

 Και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως εκφράζονται για τον λαό όταν συζητούν μεταξύ τους. Όλοι τους φροντίζουν για την πολιτική τους επιβίωση και η αναβλητικότητα στην λήψη οριστικών αποφάσεων για την δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης τους ανησυχεί και τους προβληματίζει ιδιαίτερα.

Η σχεδιαζόμενη συνάντηση του Βενιζέλου με τους εκπροσώπους της Ελιάς για την συγκρότηση εθνικής οργανωτικής επιτροπής αναβάλλεται μέχρι την επιστροφή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ από τις ΗΠΑ. 

Στην διαδικτυακή δημοσκόπηση του ιστοτόπου kentroaristera.gr και της πρωτοβουλίας 50plas, από τους συμμετέχοντες το 43,62% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 32,6% που προτιμά την ΝΔ σε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας, προκειμένου να είναι και πάλι στην συγκυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διασωθεί και ιδιαίτερα ο αρχηγός του, ο οποίος το μόνο που τον απασχολεί είναι η πολιτική του επιβίωση. 
Θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν έστω και κομπάρσοι στην πολιτική σκηνή.
 Θα αλλάξουν ονόματα, 
πολιτικό λόγο, 
σύμβολα και χρώματα προκειμένου ακόμη μία φορά να εξαπατήσουν τον λαό για να τους κρατήσει στην βουλή. 

Όσο όμως και αν προσπαθούν μέσω της Δημοκρατικής Παράταξης να εξασφαλίσουν το πολιτικό μέλλον τους δεν θα τα καταφέρουν.
 Ο λαός είναι υποψιασμένος. 

Ότι πολιτικά σχήματα και να παρουσιάσουν όλοι γνωρίζουμε ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται το κλεφτο- ΠΑΣΟΚ. 
Ένα κόμμα που κατέστρεψε λαό και πατρίδα που θα σταλεί από τον λαό στα χρονοντούλαπα της ιστορίας, όπως έλεγε και ο ιστορικός αρχηγός του.
 Και όπως λέει και ο λαός μας, «αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς».

Ν. Αγαπηνός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου