Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Κ.Σαμαρά , είσαι φασίστας





















http://xristosladas.blogspot.gr
 Χρήστος Λαδάς
Δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε το γεγονός.
 Η εκπαιδευτικός του Κολεγίου Αθηνών που ασκώντας τα καθήκοντα της επέπληξε και ανακάλεσε στην τάξη τον γιο του Πρωθυπουργού που αντέγραφε, απολύθηκε στυγνά και με προσχηματικές διαδικασίες (Απολύθηκε η καθηγήτρια που έπιασε το γιο του Σαμαρά να αντιγράφει).

 Την απόλυση επέβαλε το ίδιο το Κολέγιο Αθηνών, Πρόεδρος του οποίου είναι ο αδερφός του Πρωθυπουργού. Η διοικητική αρχή του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επικύρωσε τη νομιμότητα της απόλυσης.
Το ίδιο το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. αναγκάστηκε να συνεδριάσει για να εξετάσει το ζήτημα της καταγγελίας της εκπαιδευτικού, πειθαρχώντας σε δικαστική απόφαση και δη την υπ’ αριθ. 1932/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αφού παρά το νόμο δεν δεχόταν προηγουμένως ούτε καν να συγκροτηθεί σε σώμα για να ασκήσει τα εποπτικά καθήκοντα του. Και όταν το έκανε, μας είπε ότι ζούμε σε μια βασιλευόμενη δημοκρατία στην οποία ο βασιλιάς είναι υπεράνω των θεσμών.

Δεν μπορώ να θυμηθώ ποτέ άλλοτε μια τόσο χυδαία καταπάτηση κάθε έννοιας στοιχειώδους δικαιοσύνης και αξιοκρατίας σε μια δημοκρατική χώρα από έναν Πρωθυπουργό. Εξίσου προσβλητική είναι και η σκόπιμη αποσιώπηση του γεγονότος από τα διαπλεκόμενα έγκριτα μέσα που έχοντας εξασφαλίσει πιστώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αν και ήδη χρωστούν πολλαπλάσια, συνεχίζουν να υπηρετούν τον προστάτη τους στο απυρόβλητο.

Ο κ. Σαμαράς βέβαια έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει ως πατέρας τον τρόπο που θα αναθρέψει τον γιο του. Αυτό είναι προσωπικό του ζήτημα. Οικογενειακό ζήτημα επίσης είναι και η στάση του ίδιου του γιου του Πρωθυπουργού που μαθαίνει να συμπεριφέρεται στους δασκάλους του σχολείου του σαν να είναι υποτακτικοί του.

Η εκδικητική όμως απόλυση ενός εκπαιδευτικού και δη στον ιδιωτικό τομέα, που κάνοντας σωστά την δουλειά του μετά από 21 χρόνια εργασίας μένει στο δρόμο, επειδή χάλασε το χατίρι του παρανομούντος γιου του Πρωθυπουργού που αντέγραφε είναι αδιανόητη. 
Ο Σαμαράς πλέον ακκίζεται φανερά και χωρίς ντροπή με τον φασισμό.

Ακόμα και ο ίδιος ο Στάλιν όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στην αυτοβιογραφία του από τον Μοντεφιόρε (Η αυλή του κόκκινου Τσάρου, εκδόσεις Ποταμός) έδωσε συγχαρητήρια στον εκπαιδευτικό που τιμώρησε τον γιο του σεβόμενος την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Σαμαράς όμως είναι ένας ανόητος φασίστας.
Το γνωρίζει αυτό ο προσωπικός του φίλος και ακροδεξιός του σύμβουλος, Φαήλος Κρανιδιώτης, που δημοσίως μιλά για “τραβεστί φασίστες” ή “για το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο φυλά τις σφαίρες του”. Δεν είναι τυχαίο ποιον επέλεξε ως φίλο του και σύμβουλο του ο Πρωθυπουργός μας.

Το γνωρίζει και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ που δημοσίως στέλνει το υπηρεσιακό μήνυμα στους αστυνομικούς για τους μετανάστες που κατέληξαν στην χώρα μας: ”Κάντε τους το βίο αβίωτο” (Αρχηγός της ΕΛΑΣ για μετανάστες: Κάντε τους το βίο αβίωτο). 
Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού.

Το γνωρίζει βέβαια και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που δήλωνε για τους στρατιωτικούς του φιλοχουντικού κινήματος της ΠΙΤΖΑΜΑΣ το 1975, ότι αποτελείται από “αγνούς πατριώτες”

Στους αγνούς πατριώτες κατά τον κ. Σαμαρά συγκαταλέγετο και ο Ντερτιλής. 
Ο Πρωθυπουργός ήταν άλλωστε μέλος των ακροδεξιών και τραμπούκων Ρέηντζερ που σύστησε ο Αβέρωφ. Άνθρωποι επικίνδυνοι που διακατέχονται από μια στάση πλήρους περιφρόνησης απέναντι στους θεσμούς και την δημοκρατία (Ο Αβέρωφ, οι Ρέηντζερ και ο Σαμαράς).

 Η ωμότατη απόλυση της εκπαιδευτικού από το ίδιο το Πρωθυπουργικό περιβάλλον μας επειδή είπε στον γιο του Πρωθυπουργού μην αντιγράφεις, είναι αδιάψευστος μάρτυρας για το πόσο πολύ άσχημα έχουμε μπλέξει, χωρίς να το έχουμε καταλάβει.

Η ενσάρκωση των θεσμών από έναν άνθρωπο μικρόνοο, μεγαλομανή και ακροδεξιό, που θεωρεί εαυτόν ιστορικά προορισμένο για την σωτηρία της χώρας, δείχνει την τραγελαφική κατάντια μας. 

Αν πραγματικά είχαμε καταλάβει ποιοι μας κυβερνούν, τα βαθύτατα διεφθαρμένα, αντικοινωνικά και αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά τους, θα είχαμε μόνοι μας εγκαταλείψει τη χώρα. 

Όπως ο Μιχάλης Λιάπης που αντί να προσέλθει στο αυτόφωρο για την πιο ασήμαντη από τις παρανομίες του, έστειλε χαρτί γιατρού στο δικαστήριο ότι πάσχει, την ίδια ώρα που πετούσε σε εξωτικούς προορισμούς για τις διακοπές του. Παίζουν και γελούν μαζί μας καθώς οι ίδιοι είναι το κράτος και υπεράνω όλων.

Ίσως έχει φτάσει η ώρα να καταλάβουμε επιτέλους. 
Μας συμπεριφέρονται σαν ιθαγενείς.
 Μόνο που δεν μας μοιράζουν πλέον καθρεπτάκια αλλά μας κυνηγούν. Ο βίος αβίωτος δεν θα είναι μόνο για τους μετανάστες. Το νέο νομοσχέδιο για τα πανωτόκια των οφειλών απέναντι στο κράτος θα εξοντώσει και τους ελάχιστους που πάλευαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να παραμείνουν οικονομικά ζωντανοί.

 Τα χρέη θα διογκώνονται και οι απαιτήσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες θα εκτοξεύονται, δημιουργώντας πρακτικά νέα γενιά ανείσπρακτων οφειλών, εξυπηρετώντας το στόχο για λογιστική αύξηση των δημοσίων εσόδων. Η κοινωνία παρακμάζει και εξοντώνεται. Συνειδητά.
Η μεσαία τάξη θα κυνηγηθεί ανελέητα μέσα από την υπερφορολόγηση και της ακίνητης περιουσίας της αλλά και κάθε ικμάδας διαθέσιμου εισοδήματος της. 

Η φτωχοποίηση της κοινωνίας θα συνδεθεί με αυταρχισμό όπως συμβαίνει σε όλα τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα. Υπάρχει κόσμος πλέον που ζει όχι μόνο εξαθλιωμένα οικονομικά αλλά και υπό το καθεστώς του φόβου για το πότε θα καταλήξει στις φυλακές ή στα δικαστήρια για τα χρέη του. Καθημερινά γίνονται πλέον δεκάδες συλλήψεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 Τα media αναλαμβάνουν την προπαγάνδα. Οι μπαταχτσήδες δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι.
Όλη η κοινωνία θα δεχτεί την χυδαία και συστηματική επίθεση του κράτους στην πιο βίαιη αναδιανομή του πλούτου που στόχο έχει μόνο να συντηρήσει την ακροδεξιά πολιτική ελίτ και την φαυλοκρατική επιχειρηματική και τραπεζική διαπλοκή της στην εξουσία. Οι προληπτικές κατασχέσεις δείχνουν πλέον τις διαθέσεις του κράτους. Πλέον οι ίδιοι οι θεσμοί εκφασίζονται. Το κράτος θα είναι τιμωρός έναντι των πολιτών του ακόμα και προληπτικά.

Ο Σαμαράς δεν θα διστάσει να εξοντώσει όλα τα εναπομείναντα υγιή τμήματα της κοινωνίας για να διατηρηθεί αυτιστικά στην εξουσία μαζί με τον πλέον διεφθαρμένο Αντιπρόεδρο του, τον οποίο και δεν διστάζει να ξεπλένει για τα σκάνδαλα των υποβρυχίων αλλά και των συμβάσεων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που κόστισαν δισεκατομμύρια ευρώ για μίζες, τις οποίες ακόμα και μέσα στη φτώχεια μας είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε.

Περνάμε πλέον σε ένα χρονικό σημείο της νεότερης ιστορίας μας που όλοι οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζονται ως λαμόγια (εκτός αυτών που είναι στη λίστα Λαγκάρντ ή των ιδιοκτητών των offshore ή των εμβασματούχων του εξωτερικού που χαίρουν ασυλίας και λίγων άλλων εξαιρέσεων), που πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με την δαμόκλειο σπάθη του κράτους και να γονατίσουν μπροστά στον ίδιο τον φασίστα μαέστρο της όπως η απολυμένη εκπαιδευτικός.

Το  παράδειγμα της χυδαίας απόλυσης της πλέον καταγράφεται για να μας θυμίζει πόσο άσχημα έχουμε μπλέξει ως κοινωνία. Το κράτος γίνεται πλέον παράλογα άδικο και εχθρικό απέναντι στους πολίτες του ενώ προχωρά στον εκφασισμό του.
Ο βασικός εχθρός μας βρίσκεται πλέον εντός των πυλών. Αν αργήσουμε και άλλο να το καταλάβουμε θα είμαστε συνένοχοι του άθλιου μέλλοντος μας.

1 σχόλιο:

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
    ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
    Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ
    ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΑΤΕ
    ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ
    ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
    ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ
    ΜΕ ΜΝΗΜΗ ΨΑΡΙΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΑΨΑΧΝΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΛΕΝΕ
    ΤΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ
    ΑΛΛΑ ΣΩΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
    ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή