Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η απάτη της καταδίκης της βίας












Γράφει ο mitsos175


Πριν λίγες μέρες ο κόσμος τίμησε τη μνήμη του δολοφονηθέντος από την ακροδεξιά, αγωνιστή αντιφασίστα, Παύλου Φύσσα. Όλη η Αριστερά και πολλοί άλλοι άνθρωποι που είναι κατά του φασισμού, εκδήλωσαν την οργή για το φόνο και την επιθυμία τους για ελευθερία.
Η κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο. Σε μια κίνηση πανικού, δείχνοντας το αποκρουστικό πραγματικό πρόσωπο της, έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν προσπαθώντας έτσι να τρομοκρατήσει τον κόσμο.



Ο αγώνας κατά της φασιστικής δικτατορίας είναι αγώνας που αφορά όλους μας. Είναι αγώνας όλων όσων δεν θέλουν το ρατσισμό. Η Αριστερά βέβαια πρωτοπορεί αλλά υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που βλέπουν την απειλή των νεοναζί. Κι όλες οι μορφές αυτής της πάλης χρειάζονται. Όπως χρειάζεται κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος.



Κάποιες μορφές πάλης δημιουργούν συζητήσεις: Τα ΜΜΕ, πλήρως ελεγχόμενα από την ναζιστική κυβέρνηση έχουν αντικαταστήσει την παλιά ΕΣΑ ζητώντας πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Ζητούν από όλους να καταδικάσουν "τη βία" όπως λένε "απ' όπου κι αν προέρχεται".



Για να δούμε λίγο αυτή την απάτη. Θα καταδίκαζα κάθε βία, αν το ίδιο το κράτος δεν εξασκούσε βία και μάλιστα κατ' εξακολούθηση. Σήμερα έχουμε παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόσφυγες αντί να βρουν καταφύγιο συλλαμβάνονται, γίνονται προληπτικές προσαγωγές χωρίς κανένα στοιχείο, γίνονται βασανιστήρια "υπόπτων", η ίδια η κυβερνητική πολιτική είναι μια βίαιη και τρομοκρατική πράξη.



Ο αυταρχισμός υπήρχε και παλιότερα. Αλλά στις μέρες μας έχει γίνει γνωρίσει πρωτοφανή έξαρση. Δεν είδα λοιπόν κανένα ΜΜΕ να διαμαρτύρεται έστω για το πιο απλό: Την απαγόρευση κυκλοφορίας για να περάσει ο κηφήνας πρωθυπουργός. Αντίθετα με πλαστές δημοσκοπήσεις τον λιβανίζουν σαν "καταλληλότερο", "αξιόπιστο", κλπ. Που αν δει κάποιος στο λεξικό τη λέξη αξιοπιστία, έχει τη φάτσα του σαμαρά κι από κάτω τη φράση "καμία σχέση". Θυμίζω το Ζάππειο, το "δεν ψηφίζω το μνημόνιο" κοκ.



Αντί να πουν λοιπόν τα αυτονόητα μας κουνάνε το δάκτυλο για μερικά ΑΤΜ. Καλά τα έκαναν και τα έκαψαν. Να αγιάσουν τα χέρια τους. Αυτό λένε οι περισσότεροι. Γιατί; Γιατί οι τράπεζες αν και ιδιωτικές φτιάχνουν δικούς τους νόμους. Γιατί μπαίνουν αυθαίρετα με τις πλάτες της κυβέρνησης και παίρνουν τα χρήματα των μικροκαταθετών πολλές φορές χωρίς καμιά προειδοποίηση. Γιατί βγάζουν τα σπίτια του κόσμου στο σφυρί για πενταροδεκάρες. Γιατί βασανίζουν, δεν προσφέρουν υπηρεσίες.

 Γιατί την ίδια ώρα μέσω τραπεζών οι εφοπλιστές και οι υπόλοιποι πλούσιοι βγάζουν ανενόχλητοι περιουσίες στο εξωτερικό. Γιατί τα χρέη της Ελλάδας και των άλλων χωρών είναι δικά τους χρέη τα οποία πληρώνουμε εμείς. Κανονικά λοιπόν όχι απλά φραστική καταδίκη, παπαγάλοι των ΜΜΕ, αλλά κανονική δίκη θα έπρεπε να γίνει όσον αφορά αυτά τα μαγαζιά.



Ενάντια στον αυταρχισμό, το ρατσισμό και το μίσος μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε μαζί, ενωμένοι. Ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο κι ας αποφασίσει ο κόσμος ποιός είναι ο πιο αποτελεσματικός. Γιατί ο φασισμός κυβερνά. 

Δεν είναι μόνο το παρακράτος που βρήκε πολιτική έκφραση στη συμμορία των νεοναζί. Είναι η κυβέρνηση, οι κηφήνες που στηρίζουν, τα αφεντικά των ΜΜΕ, οι μεγάλοι εργολάβοι. Το 1% που έχει την πλειοψηφία του πλούτου μαζί με κάποιους βολεμένους ή ανόητους ψηφοφόρους που τους δίνουν κάποιο ποσοστό. 

Γι αυτό και όποιος αγωνίζεται εναντίον τους από τη συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων είναι μαζί μου, σύντροφος κι αδερφός, άσχετα αν ο τρόπος του διαφέρει από το δικό μου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου