Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Κεν Λόουτς: Απόλυτο μποϊκοτάζ του Ισραήλ, «κράτος τραμπούκος» οι ΗΠΑ Η δήλωση

























 









http://tvxs.gr/news/sinema/ken-looyts-apolyto-mpoikotaz-toy-israil-%C2%ABkratos-trampoykos%C2%BB-oi-ipa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς μιλώντας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διεξάγεται στο Σαράγεβο κάλεσε σε ένα «απόλυτο μποϊκοτάζ» όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων που υποστηρίζονται από το κράτος του Ισραήλ» και κατονομάζει τις ΗΠΑ ως ένα «τραμπούκο».

Ο Κεν Λόουτς κάνει έκκληση για μποϊκοτάζ όλων των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που υποστηρίζονται από το Ισραήλ και καταδίκασε τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για την υποστήριξη τους.
Απονέμοντας τα φετινά βραβεία Katrin Cartlidge Foundation, αφιερωμένα στη μνήμη της βρετανίδας ηθοποιού που πέθανε το 2002, τίμησε δύο Παλαιστίνιους σκηνοθέτες, τον Σαλάμ Σεχαντέχ και τον Ασράφ Μασχαραβί. 
Ο πρώτος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω των βομβαρδισμών ενώ ο τελευταίος, ο οποίος ήταν στο φεστιβάλ, δήλωσε στο Reuters ότι δεν μπορεί να επιστρέψει λόγω των βομβαρδισμών και των κλειστών συνόρων. «Θα πρέπει να περιμένω αλλά γνωρίζω ότι είναι καθήκον μου να έρθω εδώ και να μεταφέρω τις φωνές των χιλιάδων θυμάτων» δήλωσε ο Μασχαράβι.
Στην ομιλία του ο Λόουτς παρομοίασε τις δοκιμασίες που υπέστησαν οι κάτοικοι του Σαράγεβο κατά την πολιορκία της πόλης τους στον πόλεμο της Βοσνίας, με αυτές που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας. «Χρειαζόμαστε αυτούς τους δημιουργούς για να μας διηγηθούν τις ιστορίες της Γάζας, είναι καθοριστικές στην κατανόηση της σύγκρουσης», είπε ο Λόουτς.
Σύμφωνα με το βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό Screen Daily, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ πρέπει να γίνει ένα κράτος παρίας», ενώ επανέλαβε και την κριτική που έχει επανειλημμένα ασκήσει προς τη βρετανική κυβέρνηση. «Η χώρα μου -που πρέπει να ντρέπεται γι' αυτό- ακολουθεί τις ΗΠΑ, που λειτουργούν ως τραμπούκος. Αλλά δεν είμαστε αδύναμοι. Μπορούμε να δράσουμε από κοινού», είπε κλείνοντας τον λόγο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου