Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πού πας, ρε Καραμήτρου




























Με ύφος χιλίων Κλουζό, η αστυνομικός συντάκτις Μίνα Καραμήτρου -στην περίπτωσή της το συντάκτις αποτελεί πλεονασμό- σχολιάζει στο γυαλί τα στοιχεία ταυτότητος με την οποία κυκλοφορούσε ο Νίκος Μαζιώτης. «Είναι εξόφθαλμα πλαστή», διατείνεται. «Αναγράφει ως εκδίδουσα αρχή το Α.Τ. (Αστυνομικό Τμήμα) Αμπελοκήπων, ενώ όλα τα δελτία εκτυπώνονται από τα Τ.Α. (Τμήματα Ασφαλείας). Οιοσδήποτε προσεκτικός υπάλληλος θα μπορούσε να τον έχει ξεσκεπάσει», συμπεραίνει. Βγάζει τότε ο παρουσιαστής Γιώργος Οικονομέας τη δική του ταυτότητα και διαβάζει: «Αρχή έκδοσης Α.Τ. Συντάγματος». Βουβαίνεται η δαιμόνια ρεπόρτερ· μένει κάγκελο. Δεν έχει εξοικειωθεί στο να τη διαψεύδουν δημόσια. «Υπάρχει πρόβλημα, Γιώργο, πρέπει να το κοιτάξεις», αρκείται να πει, υπονοώντας ότι και τα δικά του πιστοποιητικά έγγραφα είναι πιθανότατα μουσαντένια.

Ισως οι καλά πληροφορημένες πηγές της στον δωδέκατο όροφο της ΓΑΔΑ δεν την έχουν ενημερώσει ότι ο ονομαστός δημοσιογράφος κατηγορήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ως επικίνδυνος τεροριστής με τον διαβόητο τρομονόμο Μπάλκου, διαπομπεύθηκε από παπαγαλάκια του φυράματός της και προφυλακίστηκε, για να αφεθεί ελεύθερος έπειτα από μερικούς μήνες, καθώς τεκμηριώθηκε ότι η ενοχοποίηση του ίδιου και των συντρόφων του ήταν απότοκο σκευωρίας. Αν τα γνώριζε όλα αυτά η Μίνα, θα πέρναγε τον ασεβή από την γκιλοτίνα, τουτέστιν θα τον είχε συλλάβει σε ζωντανή σύνδεση, αφού, ως γνωστόν, η τετραπέρατη αστυνόμος Σαΐνης πιάνει πουλιά στον αέρα.

Ντετέκτιβ οξύνους η σύζυγος επιτελικού στελέχους της ΕΛ.ΑΣ., μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιες αποκαλύψεις. Υποστήριζε κάποτε κομπορρημονούσα πως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» γελούσαν τρανταχτά στο τηλέφωνο βλέποντας δεκαπεντάχρονο Αφγανό να συναντά τον θάνατο από βόμβα τους στα Πατήσια. Αποδείχτηκε ότι το περιστατικό δεν σχετιζόταν με την εν λόγω οργάνωση, ωστόσο ουδέποτε, ούτε η ίδια ούτε το κανάλι της, αισθάνθηκαν την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη από τους τηλεθεατές. Παραβιάζει τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε κάθε φράση της, αλλά ουδόλως πτοείται.

Ανέφερε άλλοτε ότι ασφαλίτες παρακολουθούσαν αναρχικό να ασκείται στη σκοποβολή με Καλάσνικοφ στον Υμηττό. «Γιατί δεν τον έπιασαν;» ρωτήθηκε αργότερα στο κυλικείο του σταθμού εις επήκοον πολλών συναδέλφων, τους οποίους κούφανε απαντώντας αφοπλιστικά: «Α, δεν ξέρω. Ετσι μου είπαν να πω, έτσι είπα»! Παροιμιώδεις έχουν μείνει οι αβάντες της προς τη Χρυσή Αυγή. Σε πάλαι ποτέ δελτίο του Mega, η Ελένη Πορτάλιου χαρακτήριζε «μεμονωμένες περιπτώσεις ακραίων ρατσιστών» τους ταραχοποιούς του Αγίου Παντελεήμονα. Η Μίνα, όμως, είχε ζουμερό ρεπορτάζ. «Είναι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι οι κάτοικοι. Τους ξέρω έναν έναν, έχω πάει στα σπίτια τους». Επρόκειτο για τη Θέμιδα Σκορδέλη και τη ναζιστική κουστωδία της. Οι απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά εξακολουθούν.

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου