Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Νόμπελ… θρασύτητας














 


















 

 Η δήλωση του Ισραηλινού πρέσβη στις ΗΠΑ, Ρον Ντέρμερ, ότι «οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης για την απίστευτη αυτοσυγκράτησή τους», εξόργισε πολλούς. Για το νόμπελ… θρασύτητας που πρέπει να κερδίσει ο διπλωμάτης, γράφει στο rebuke ο Σταύρος Χονδροθύμιος.

















23 /07/ 2014, 19:21
image

Δεν θα αναφερθώ στη φρίκη του πολέμου, ούτε των θανάτων. Δεν περιμένετε από κανέναν να σας μιλήσει για αυτήν, την βλέπετε μόνοι σας και οι εικόνες είναι πάντα πιο δυνατές από τις λέξεις. Δεν είμαι ειδικός άλλωστε, δεν βρίσκομαι εκεί που πέφτουν οι βόμβες, εκεί που οι σφαίρες σχίζουν συνεχώς τον αέρα και καθημερινά χάνονται αμέτρητες ανθρώπινες ζωές, οπότε ούτε ρεπορτάζ μπορώ να σας μεταφέρω, ούτε θα προσπαθήσω να παρουσιάσω με γλαφυρότητα τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη Γάζα. Θλίβομαι, εξοργίζομαι, σοκάρομαι, όπως σχεδόν όλος ο (φυσιολογικός) κόσμος, αλλά πιστέψτε με, πόσο θα ήθελα αυτό το «σχεδόν» που χρησιμοποίησα πριν, να μπορούσα να μην το είχα γράψει.
Με τεράστια έκπληξη, που σε δευτερόλεπτα εξελίχθηκε σε εκνευρισμό, διάβασα τις δηλώσεις του πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Ρον Ντέρμερ, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης». Με ανοιχτό το στόμα άφησε όλη την ανθρωπότητα ο διπλωμάτης με αυτή του τη δήλωση κατά την οποία μάλιστα υπογράμμισε ότι το Νόμπελ το δικαιούται ο Ισραηλινός στρατός για την «απίστευτη αυτοσυγκράτησή του». Μόνο ότι οι θάνατοι αμάχων και κυρίως παιδιών δεν μας είπε ότι είναι και αυτοί… αξιέπαινοι για να στείλει στα ψυχιατρεία όλη την υφήλιο.
Επειδή ο πόλεμος αποτελεί τον ορισμό της λέξης «φρίκη», δεν θα μπω σε διαδικασία να δώσω δίκαιο και άδικο σε καμία πλευρά, ο καθένας έχει κρίση και καταλαβαίνει. Όποιος εμπλέκεται σε πόλεμο, αισθάνεται ότι μάχεται για το συμφέρον της πατρίδας του, αν και πολλές φορές έτσι τον έχουν πείσει κάτι κύριοι σαν τον Ντέρμερ. Αλλά με συγχωρείτε, είναι άλλο πράγμα να σκοτώνονται στρατιώτες στη μάχη και διαφορετικό άμαχος πληθυσμός και μάλιστα παιδιά! Πόσο μάλλον όταν οι… παράπλευρες απώλειες, δεν γίνονται πάντα από λάθη ή αμέλεια, αλλά συνειδητά. Αποτρόπαιες εικόνες είδαμε όλοι, εκτός μάλλον του κυρίου πρέσβη, ο οποίος επιθυμεί να βραβευτούν οι στρατιώτες του, όχι με ένα μετάλλιο ανδρείας για παράδειγμα, αλλά με νόμπελ ΄΄ΕΙΡΗΝΗΣ΄΄. Ποιοι; Αυτοί που βίαια κόβουν το νήμα της ζωής αθώων παιδιών. Και όλο αυτό λόγω… αυτοσυγκράτησης. Δηλαδή αν δεν έβαζαν και… μέτρο, τότε τι ακριβώς θα γινόταν κύριε Ντέρμερ;
Ανάμεσα στα πολλά που είπε, τόνισε ότι η χώρα του έχει δικαίωμα να αμύνεται στις επιθέσεις, παραλλήλισε τις ρουκέτες της Χαμάς με τον βομβαρδισμό των Γερμανών στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και εναντιώθηκε με όσους κατηγορούν «αδιάντροπα» το Ισραήλ για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου. Δεν θα έπρεπε εσείς προσωπικά να χρησιμοποιήσετε τη λέξη ντροπή, γιατί σας είναι άγνωστη η σημασία της μάλλον. Την επόμενη μέρα, προσπάθησε να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα,  δηλώνοντας ότι «το Ισραήλ δεν είναι τέλειο. Κι εμείς διαπράττουμε λάθη. Ένας πύραυλος μπορεί να εκραγεί σε λάθος σημείο, μπορεί να κάνουμε λάθος στον τομέα των πληροφοριών, όμως ποτέ δεν βάζουμε εν γνώσει μας τους πολίτες στο στόχαστρο. Το Ισραήλ ποτέ δεν βάζει στο στόχαστρο τους Παλαιστίνιους πολίτες. Όταν σκοτώνεται ένας πολίτης, η επιχείρηση έχει αποτύχει, είναι μια τραγωδία». 
Καλό θα ήταν να δείτε τα βίντεο που κυκλοφορούν με τις αποτρόπαιες πράξεις στρατιωτών σας και μετά να μας μιλήσετε πάλι για…αυτοσυγκράτηση. Διότι και στη δευτερολογία σας επιμείνατε ότι «Το Ισραήλ θα έπρεπε να χαίρει του θαυμασμού της διεθνούς κοινότητας για την αυτοσυγκράτηση που έχει δείξει απέναντι στις απειλές που δέχεται.» Τα σχόλια είναι περιττά…
Προπαγανδιστής, ψεύτης, αδαής, φανατικός, ανόητος, δεν ξέρω τι ακριβώς είστε κύριε Ντέρμερ, αλλά αν υπήρχε νόμπελ… θρασύτητας, τότε σίγουρα θα το είχατε κερδίσει άνευ συναγωνισμού. Γιατί κάτι τέτοιοι σαν κι εσάς, φανατίζουν και ωθούν τους στρατιώτες να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και μάλιστα οι ηθικοί αυτουργοί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μεγαλύτεροι εγκληματίες ακόμα και από αυτούς που πατάνε τη σκανδάλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου