Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Η επέλαση της φτήνιας στη Μύκονο




 





 
Έπειτα από επιθυμία της αναγνώστριας που έγραψε για τη Μύκονο, το κείμενο αποσύρεται (από το Protagon)...


Και έτσι το Protagon κατέβασε ένα κείμενο που φιλοξένησε στις ηλεκτρονικές του σελίδες με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η επέλαση της φτήνιας στη Μύκονο». Πλέον στο http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.anagnwstes&id=35454 διαβάζουμε το εξής: «Η σελίδα δεν βρέθηκε (error 404)». Μέχρι το κατέβασμά του, το βράδυ, είδαμε πως το άρθρο είχε τεράστια απήχηση, πρόλαβε και κέρδισε πολλά likes και shares.
«Αυτό που συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι στη Μύκονο είναι κατάντια και πλήρης ξεπεσμός ενός κοσμοπολίτικου νησιού που αυτή τη στιγμή που σας γράφω χτυπιέται αλύπητα από ένα απίστευτης αγένειας, θράσους, γυφτιάς, κακογουστιάς, φτήνιας και λεκτικής επιθετικότητας τσουνάμι, που όμοιό του δεν έχουμε ματαδεί!» έλεγε η συγγραφέας του άρθρου, μία αναγνώστρια του Protagon όπως μας εξήγησε το site. Μία απηυδισμένη από τη... φτήνια αναγνώστρια, κάτοικος του νησιού, πωλήτρια σε ένα μαγαζί όπως μας ενημέρωσε αργότερα στο twitter ο Κώστας Γιαννακίδης, από τους βασικούς συντελεστές του Protagon«Η γυναίκα που το έγραψε, υπάλληλος εκεί, δέχεται απειλές ότι θα τη διώξουν από το νησί, θα τη βρουν σε χαντάκι» σημείωσε με tweet του ο Κώστας.
Ιδού τρία ακόμα χαρακτηριστικά αποσπάσματα απ΄ όσα έγραφε η αναγνώστρια στο κείμενό της, το οποίο με ευκολία φιλοξένησε το Protagon (και όχι το Koulouri) στη σελίδα του. 

1) «Λούτσα η Μύκονος το τελευταίο 20ήμερο!» 
2) «Έχουμε πάθει σοκ και με την επέλαση της λαϊκούρας και δεν ξέρουμε, οι εργαζόμενοι, πώς να διαχειριστούμε τους τόνους αγένειας, προσβλητικότητας και επιθετικότητας από όλους αυτούς που κανείς μας δεν ξέρει πώς ήρθαν [με τι οικονομικό προϋπολογισμό] και τι ήρθαν να κάνουν στη Μύκονο [αφού πάνε για ύπνο λόγω παιδιών από τις 12:30]». 
3) «Πού βρήκε τα λεφτά ο μανάβης, η κομμώτρια, η νοσοκόμα και ο γκαραζιέρης να έρθουν στο νησί Ιούλιο μήνα, κουβαλώντας όλες τις απαράδεκτες συμπεριφορές και τα χούγια τους; Ποια ελληνική επαρχία υποφέρει οικονομικά, οέο; Να μη σέβονται κανέναν και τίποτε, να πετάνε όλα τα σκουπίδια κάτω, να ουρούν όπου βρουν, να τρώνε μόνο τεράστια ξεχειλισμένα σάντουιτς τίγκα στο κέτσαπ και πιτόγυρα και να μιλάνε με ύφος 100 και βάλε καρδιναλίων;».
Το τι ακολούθησε στο twitter και στο facebook δεν περιγράφεται. Δεκάδες, μην σας πω κι εκατοντάδες τα επικριτικά σχόλια για τη συγγραφέα του άρθρου, πρωτίστως, αλλά και για το ίδιο το site δευτερευόντως που φιλοξένησε ένα τέτοιο, υψηλής αισθητικής κι έμπνευσης, κείμενο. Προφανώς ακόμα χειρότερες επιθέσεις θα αντιμετώπισε και η ίδια, αυτοπροσώπως, στη Μύκονο - υπέγραψε το κείμενο με το όνομά της. 

«Μιλάω μαζί της στο τηλέφωνο. Το καλύτερο που έχει ακούσει στη Μύκονο είναι το "θα φύγεις βράδυ που μας βρίζεις το νησί"» έγραψε ο Κώστας Γιαννακίδης στο twitter εξηγώντας γιατί το site κατέβασε το κείμενο (και όχι γιατί το... ανέβασε). Και όταν κάποιος του επισήμανε τις ευθύνες του Protagon, αυτός απάντησε: «Πάντα κάθε μέρα αγαπητέ πρέπει κάποιος να φταίει για κάτι ακόμα κ αν δεν ξέρουμε γιατί και πως»...


Η φωτογραφία (από το socale.net) δείχνει τρεις επισκέπτες της Μυκόνου οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τη... φτήνια και, φυσικά, την... επέλασή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαθήματα μυκονιάτικου savoir vivre από τον Μηλιώνη της Hellas Power-ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου