Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Οι μπίζνες της Χρυσής Αυγής ΑΕ...




Στις "μπίζνες" τους δεν χωρούν ούτε η φασιστική ιδεολογία ούτε και οι ρατσιστικές κορώνες τους. Ελέω... κέρδους, οι χρυσαυγίτες δεν νοιάζονται αν στις επιχειρήσεις τους μπορεί να δουλεύουν αλλοδαποί, αν τα μπλουζάκια τους ράβονται στο Πακιστάν και αν...




Αν και δηλώνει μονίμως ότι δεν επιθυμεί κανέναν αλλοδαπό στη χώρα και καταγγέλλει το σύστημα για τη λαθρομετανάστευση, φαίνεται να εγκρίνει την ύπαρξη των προσφύγων όταν υπάρχει το χρήμα στη μέση...


Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη... Χρυσή Αυγή ΑΕ ήταν η αποκάλυψη του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου που έδωσε στη δημοσιότητα παραστατικά και τιμολόγια αξίας 24.969 ευρώ των Γιατρών του Κόσμου για προμήθεια σαμπουάν, αφρόλουτρων, σαπουνιών και άλλων υλικών από τον βουλευτή της ΧΑ Ηλία Παναγιώταρο που διατηρεί το κατάστημα με το όνομα «Φάλαγγα». 



Στη σκιά της νέας επίθεσης που εξαπέλυσαν οι χρυσαυγίτες στα ιατρεία της οργάνωσης στο Πέραμα την ώρα που στο κτίριο υπήρχαν παιδιά, η αποκάλυψη επιβεβαιώνει ότι οι δουλειές της οργάνωσης δεν γνωρίζουν από ιδεολογία.

«Η Χρυσή Αυγή εμπαίζει ακόμα και αυτούς που την πιστεύουν και οδηγούνται να στηρίζουν αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα. Καταθέτω δύο τιμολόγια του επιχειρηματία προς τους Γιατρούς του Κόσμου. Τα τιμολόγια ήδη στάλθηκαν στο ΣΔΟΕ και διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία. Είναι η αποτύπωση του φαρισαϊσμού του μορφώματος αυτού», δήλωσε ο Β. Κεγκέρογλου.

Από τα παραστατικά και τιμολόγια που έδωσε στο Κοινοβούλιο ο υφυπουργός, προκύπτει ότι ο Ηλ. Παναγιώταρος είχε λάβει 24.969 ευρώ για την προμήθεια των Γιατρών του Κόσμου. 

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα που συντάχθηκε μετά την έρευνα ανεξάρτητης εταιρείας ορκωτών λογιστών και έχει στη διάθεσή του το «Εθνος της Κυριακής», «τα αγαθά που αναφέρονται ως αγορασθέντα με το εν λόγω τιμολόγιο (είδη προσωπικής υγιεινής) δεν συνάδουν με τη δραστηριότητα του προμηθευτή, όπως αυτή προκύπτει από τη σφραγίδα του (είδη ρουχισμού)» και επισημαίνεται ότι «καθώς το θέμα ξεπερνά τους κανόνες επιλεξιμότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων, η υπηρεσία μας θεωρεί ότι χρήζει περαιτέρω έρευνας η νομιμότητα του τιμολογίου».
Οι μπίζνες της Χρυσής Αυγής ΑΕ



Με άλλα λόγια, το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Χρυσής Αυγής που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν επιθυμεί κανέναν αλλοδαπό στη χώρα και καταγγέλλει το σύστημα για τη λαθρομετανάστευση, φαίνεται να εγκρίνει την ύπαρξη προσφύγων όταν έχει λαμβάνειν χρήματα από το αρμόδιο ευρωπαϊκό ταμείο... Ολα τα στοιχεία έχουν σταλεί στο ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα.



Το «ροζ» ξενοδοχείο

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η μόνη φορά που αποκαλύπτονται οι... αντιφατικές μπίζνες της Χρυσής Αυγής. Αίσθηση είχε προκαλέσει τον Απρίλιο του 2012 η αποκάλυψη του «Εθνους» ότι ο αρχηγός της φασιστικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι συνιδιοκτήτης με τη σύζυγό του σε ροζ ξενοδοχείο στην πλατεία Αττικής.


Οπως δημοσιεύτηκε στο τεύχος 10271 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (κοινώς ΦΕΚ) κατά την 6η Σεπτεμβρίου του 2007, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που εξελέγη από γενική συνέλευση και θα διοικούσε την εταιρεία μέχρι τις 27/5/2012 είναι το εξής: 

πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Αθανάσιος Ζαρούλιας του Βασιλείου, κάτοικος Αθηνών, αντιπρόεδρος η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου κάτοικος Πεύκης και μέλος ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος του Γεωργίου, κάτοικος Πεύκης. Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2010 στο ξενοδοχείο είχε σημειωθεί ληστεία σε βάρος του ρεσεψιονίστ που είχε βάρδια. Στο επίσημο αστυνομικό δελτίο της επόμενης μέρας (25 Αυγούστου 2010) σημειώνεται: «Δύο δράστες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο επί της οδού Λιοσίων 121 και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό υπάλληλο που βρισκόταν στην reception, άρπαξαν 600 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσικλέτες». 
Από το δελτίο της ΕΛ.ΑΣ δεν φαίνεται αν ο συγκεκριμένος αλλοδαπός απασχολούνταν με ή χωρίς χαρτιά στην επιχείρηση ή ποιας εθνικότητας ήταν...



Γνωστές είναι πλέον και οι απόπειρες της Χρυσής Αυγής να «ελέγξει» την ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. Πέρα από το γεγονός ότι συγγενής του Νίκου Κούζηλου, βουλευτή της ΧΑ στον Πειραιά, τοποθετήθηκε στη θέση του επόπτη (αναπληρωτή διευθυντή) στην ιχθυόσκαλα χωρίς τα τυπικά προσόντα, οι «επισκέψεις» της οργάνωσης ήταν συχνές, προκειμένου να «ακούσουν τα προβλήματα του κλάδου των ψαράδων». 


Το «παρών» είχε δώσει μάλιστα και ο προφυλακισμένος Ι. Λαγός, βουλευτής Β' Πειραιά. Την ίδια περίοδο, τουλάχιστον 3-4 φορές η ΧΑ έχει πάρει δωρεάν ψάρια από τα περισσεύματα.



Στο φως ήρθαν παραστατικά και τιμολόγια αξίας 24.969 ευρώ των Γιατρών του Κόσμου για προμήθεια σαμπουάν, αφρόλουτρων, σαπουνιών και άλλων υλικών από το κατάστημα του Ηλία Παναγιώταρου.



Αλλά και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, οι χρυσαυγίτες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να κυριαρχήσουν. Σε προεκλογική τους συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περάματος, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και κυρίως ο πυρηνάρχης Περικλής Μουλιανάκης -που και ο ίδιος διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή- εξαπέλυσαν απειλές και ύβρεις κατά των μελών του ΚΚΕ, όπως ακριβώς είχε κάνει και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός τον Αύγουστο του 2013, κατά την επίσκεψή του στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.



«Το μένος της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ΠΑΜΕ αποτελεί απόδειξη ότι οι ναζιστές είναι τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας, αφού αυτοί είναι που εδώ και χρόνια έχουν βάλει στο στόχαστρο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο Πέραμα και αλλού», αναφέρει το κόμμα και προσθέτει ότι «θέλουν να γυρίσουν το Πέραμα σε εποχές που οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν για δουλειά, παίζοντας τη ζωή τους ?κορώνα-γράμματα?. Γι' αυτό και στήνουν εργοδοτικό σωματείο στη Ζώνη», καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής διατηρεί κατάστημα με είδη ρουχισμού ονόματι «Φάλαγγα».


Η διαδρομή των χρημάτων

Τα έσοδα από πωλήσεις και συνδρομές πήγαιναν στα «κεντρικά»

Συνδρομές, μπλουζάκια, βιβλία, σημαίες... Πολλές «αφορμές» για εισπράξεις έβρισκαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους από τα μέλη τους.
 Τα χρήματα αυτά συγκεντρώνονταν από τις τοπικές οργανώσεις και αποστέλλονταν στα «κεντρικά», όπου γινόταν και η διαχείρισή τους.

Μαρτυρία που έχει στη διάθεσή του το «Εθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι «τον καιρό πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τις πωλήσεις των ρούχων, αλλά και των βιβλίων του Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων του εθνικοσοσιαλισμού, μια τοπική θα μπορούσε να μαζεύει περίπου 2.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα στέλναμε στη Δηληγιάννη και το δικό μας ταμείο έμενε... μείον. Δεν είχαμε ιδέα ποιος έπαιρνε αυτά τα λεφτά ή πού δίνονταν».



Γνωστές είναι πλέον και οι απόπειρες της Χρυσής Αυγής να «ελέγξει» την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου με συχνές «επισκέψεις» προκειμένου να «ακούσουν τα προβλήματα του κλάδου των ψαράδων»...




Τη... μερίδα του λέοντος των εσόδων ως προς τα είδη ρουχισμού -μπλούζες Χρυσής Αυγής, παντελόνια παραλλαγής και άλλα αξεσουάρ- είχε ο Ηλίας Παναγιώταρος. Οπως είχε δηλώσει ο προστατευόμενος «μάρτυρας Δ'», τα μέλη της οργάνωσης έπρεπε να προμηθευτούν από το μαγαζί του τα ρούχα που θα φορούσαν στις εκδηλώσεις του κόμματος. 

«Τις στολές αυτές ξέρω ότι προμηθεύεται η οργάνωση από καταστήματα του Ηλ. Παναγιώταρου, ο οποίος έχει βγάλει πάρα πολλά λεφτά από τη διάθεση του υλικού των στολών. Η μπλούζα στοιχίζει 20 ευρώ, το παντελόνι παραλλαγής 60 ευρώ, οι αρβύλες επίσης 60 ευρώ, τα μπουφάν και τζάκετ 60 ευρώ, η κουκούλα 15 ευρώ, τα γάντια 15 και τα τζόκεϊ 15 ευρώ», είχε καταθέσει χαρακτηριστικά. 

«Σημειωτέον ότι η προέλευση των ρούχων ήταν από χώρες της Ανατολικής Ασίας, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στις ετικέτες made in Pakistan, τις οποίες μας έλεγαν να τις αφαιρέσουμε για να μην τις δει κανείς. Ολα τα μέλη πλήρωναν από 10 έως 50 ευρώ. Ο βουλευτής Παναγιώταρος εισέπραττε όλα τα χρήματα», κατέθεσε άλλος προστατευόμενος μάρτυρας στις ανακριτικές αρχές.



Από την πλευρά του, το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει φορολογικούς ελέγχους σε όλες τις επιχειρήσεις που προμηθεύουν με ρουχισμό τα μέλη της οργάνωσης, για να αποκαλύψουν πιθανές διαδρομές «μαύρου χρήματος». 


Σύμφωνα με δήλωση στελέχους του Σώματος, «από την πρώτη στιγμή μάς έκανε εντύπωση πως οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής οι οποίοι συμμετέχουν σε ομάδες δράσης είναι ντυμένοι με στολές παραλλαγής, μαύρα μπλουζάκια με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής. 
Το ερώτημα που γεννάται είναι από πού και από ποιον προμηθεύονται τόσες πολλές στολές και υλικά και με τι χρήματα αγοράζονται όλα αυτά»...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου