Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ο Αμβρόσιος υποπίπτει σε παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.) και κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 239 Π.Κ.)







Ο Αμβρόσιος, πέρα από πρώην ταγματασφαλίτης, χουντικός, φασίστας, υμνητής των βασανιστών της Χούντας και χρυσαυγίτης, είναι και Μητροπολίτης στα Καλάβρυτα. Δηλαδή τον εμπιστεύθηκε η φωτισμένη από το Άγιο Πνεύμα (Χόλυ Σπίριτ) Εκκλησία Α.Ε. και τον ανακήρυξε Υψηλόβαθμο Πατέρα. 
Κάτι σαν υποστράτηγο του στρατού που αντί για όπλο έχει το σκήπτρο του Σάρουμαν. Στο πιο ακριβό του και σε πιο πολλά καράτια χρυσού όμως.


Όταν χειροτονήθηκε -και σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Εκκλησίας- κατέβηκε ο Άγιος Κάσπερ και τον Φώτισε. Άρα θεωρούμε de facto ότι δεν είναι ένας γιούζουαλ άνθρωπος σαν εμάς τους τιποτένιους αμαρτωλούς. Είναι ένας Ποιμένας του Θεού που αν αύριο γίνει μία Εκκλησιαστική Σύνοδος με σκοπό φερ' ειπείν να αγιοποιήσει σάμουαν, ο Άγιος Φωτισμένος αυτός Πατέρας θα έχει μέσω της ψήφου του λόγο στο ποιος και αν θα γίνει Άγιος και θα στελεχώνει το μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο του Θεού στο επουράνιο Μέγαρο Μαξίμου.


Φορ εκζάμπλ θα μπορούσε να ψηφίσει Αγιοποίηση του Κασιδιάρη και να προσευχόμασταν μετά από 50 χρόνια στον "Άγιο Ηλία τον Νευρόσπαστο". Θα μπορούσαμε να προσκυνάμε και θαυματουργές εικόνες του Άγιου Ηλία του Νευρόσπαστου οι οποίες θα δακρύζουν, θα φτύνουν, θα ρίχνουν χαστούκια, χριστοπαναγίες ή ακόμα και να πυροβολάνε, πάντα στα πλαίσια του ΘάΒματος όμως και του καλού της χελινορθοδοξίας.



Ο Άγιος Πατέρας Αμβρόσιος, έχει το franchise του Θεού στα Καλάβρυτα. Τα 'χει καλά δηλαδή με τον Ύψιστο. Είναι δικό του παιδί σαν να λέμε και (ακρο)δεξί του χέρι. Ο CEO του Θεού στα Καλάβρυτα λοιπόν, χθες εκτός των πολλών χριστιανικών επιθέτων με τα οποία ορθόδοξα και με αγάπη στόλισε τον Άθεο Νίκο Δήμου επειδή τόλμησε να πει ότι η απάτη με το Άγιο Φως αγγίζει τα όρια της ειδωλολατρείας (άκου να δεις τώρα...), είπε πως "προσευχόμαστε ο Θεός να σαπίσει το στόμα του". Με κοσμικούς ιατρικούς όρους αυτό λέγεται "θέλουμε να βγάλει καρκίνο στο στόμα".

Αφήνουμε στην άκρη το κατά πόσο οι προσευχές του Άγιου Αμβρόσιου είναι χριστιανικές ή όχι (εξ άλλου εμείς με τι προσόντα θα κρίνουμε ενδοχριστιανικές ιεροτελεστίες άθεοι άνθρωποι; Σε ξένα χωράφια να μπούμε;) και το μείζον αντιδεολογικό θέμα που προκύπτει είναι με ποιο δικαίωμα ο Άγιος Πατέρας Αμβρόσιος χρησιμοποιεί την φιλία του και την συνεργασία του με τον Ύψιστο για να βλάψει την υγεία κάποιου. Έστω κι αν αυτός είναι Σατανιστής, Άθεος, Συριζαίος, Γυναίκα με μίνι και αποκαλυπτικό μπούστο, ακόμα και ο Φέρμπυ ο ίδιος. Ο Θεός είναι χαζός; Δεν μπορεί αν θέλει και πρέπει να κρίνει και να του στείλει μόνος του έναν καρκίνο, ένα AIDS, έναν προστάτη, ἠ μια πλατυποδία βρε αδελφέ... ;


ΓΙΑΤΙ ένας σύμβουλός του επιχειρεί να τον επηρεάσει μέσω της προσευχής; Δεν είναι κατάχρηση εξουσίας αυτό; Δεν είναι παράβαση καθήκοντος και σύγκρουση συμφερόντων; Το καθήκον του Αμβρόσιου ως Μητροπολίτης και βάσει του καταστατικού που συνέταξε ο Οικουμενική Σύνοδος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Βυζάντιο γύρω στο 300μ.Χ. δεν είναι να προσεύχεται για ίαση καρκίνων αντί για το αντίθετο;





Υ.Γ. Η πλάκα είναι ότι συνεχίζουν και υπάρχουν "χριστιανοί" που πηγαίνουν στις γιάφκες που κάνει πρόγραμμα αυτός ο τύπος και τον ακούν με ευλάβεια και δέος. Το λεγόμενο ποίμνιο. Τα πρόβατα σε ελεύθερη μετάφραση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου