Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ OTAnews: Σε ιδιώτες η καθαριότητα με απειλή την εφεδρεία-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

http://www.otanews.gr/index.php/thesmika/ypes/2522-epivevaiosi-otanews3a-si-idiotes-i-kathariotita-me-apeili-tin-efedreia.html#.TpcW3ZAuhfM.twitter
AddThis Social Bookmark Button
Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του OTAnews.  Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης με τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες, ενώ για τη σημερινή συγκυρία θα χρησιμοποιήσει και την ελληνική αστυνομία. Η κυβέρνηση απειλεί τους εργαζομένους  με νομοθετική ρύθμιση για τις οργανικές θέσεις στην καθαριότητα έτσι ώστε να δώσει έτσι την υπηρεσία σε ιδιώτες
και να θέσει σε εφεδρεία όλους τους υπαλλήλους της καθαριότητας που συμμετέχουν στην απεργία. Όλα αυτά προέκυψαν από την... περιπετειώδης συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη.
Μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση του υφυπουργού Πάρι Κουκουλόπουλου στο MEGA, ο οποίος είπε ότι σε λίγες ώες θα ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Διαβάστε το παλαιότερο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του OTAnews εδώ:
Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ
Η δημόσια υγεία κινδυνεύει από τη συγκέντρωση τεράστιου όγκου σκουπιδιών κυρίως στους δρόμους των δύο μεγάλων πόλεων.
Παρά τη συγκρατημένη, διαλλακτική και με διάθεση συνεννόησης στάση της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συνεχίζουν αδιάλλακτοι τις κινητοποιήσεις τους κλείνοντας ΧΥΤΑ, καταλαμβάνοντας δημοτικά καταστήματα, αποκλείοντας ακόμη και τη λειτουργία παιδικών σταθμών.
Χθες βράδυ στην τελική συνάντηση που είχα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησα από την ομοσπονδία να αναστείλει τις κινητοποιήσεις της και ταυτόχρονα πρότεινα τρεις συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων:
1. Να γίνουν  ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των δανείων τους, ώστε να μην υπάρχουν, όπως συμβαίνει σήμερα επιβαρύνσεις στις μισθολογικές απολαβές τους.
2. Να μειωθεί, όσο είναι επιτρεπτό στα πλαίσια του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου, το ύψος των μειώσεων που υφίστανται οι αποδοχές τους, κυρίως των κλάδων ΥΕ και ΔΕ.
3.  Να αυξηθεί από 75% στο 100% το επίδομα που λαμβάνουν οι προϊστάμενοι οργανικών μονάδων των ΟΤΑ, κάτι που προβλέπεται ήδη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τους προϊσταμένους όλου του άλλου δημόσιου τομέα.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ απέρριψε όλες τις προτάσεις, αποφάσισε να συνεχίσει τις απεργίες και τις καταλήψεις, αγνοώντας το συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία της δημόσιας υγείας.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση αποφάσισε:
1. Nα μην πληρωθεί  το προσωπικό των ΟΤΑ που απεργεί, κάνει καταλήψεις ή εμποδίζει την αποκομιδή απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στον ΕΣΔΚΝΑ και στον Σύνδεσμο ΟΤΑ μείζονος Θεσσαλονίκης. Όποιος διατάκτης παραβιάσει την εγκύκλιο που θα αποσταλεί άμεσα στους ΟΤΑ,  θα υπάρξει καταλογισμός των σχετικών ποσών σε βάρος του.
2. Καλούνται οι δήμαρχοι να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχει το άρθρο 61 του ν. 3979/2011, σύμφωνα με το οποίο μπορούν να  αναθέσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες συλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων, καθώς και υπηρεσίες καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοσίων κτιρίων σε ιδιώτες.
3. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα εξασφαλιστεί η λειτουργία των ΧΥΤΑ Φυλής στην Αττική και  Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη.
4. Αν δεν ομαλοποιηθεί αμέσως η κατάσταση, η κυβέρνηση  εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει όλο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των ΟΤΑ.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ


Η κυβέρνηση έχει το θράσος να απειλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων με αυτό που έτσι κι αλλιώς έχει στα σχέδια της και προωθεί:

Με απολύσεις και ιδιωτικοποίηση.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και αντεργατικό αμόκ. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβηθούν. Πρέπει να την καταδικάσουν πιο δυνατά και αυτή και την πολιτική της, μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα, που ενώ παριστάνουν ότι νοιάζονται για τους εργαζόμενους, είναι κατά και του αγώνα και των διεκδικήσεών τους.

Η τρομοκρατία που ασκεί η κυβέρνηση και οι απειλές  που εκτοξεύει πρέπει να γυρίσουν εναντίον της.

Η εργατική τάξη είναι πανίσχυρη, όταν παλεύει οργανωμένα για το δίκιο της.  Το δίκιο βρίσκεται με τη μεριά των εργαζόμενων, και στους δήμους και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα,  τις ζωές των οποίων η κυβέρνηση πετάει στα σκουπίδια.

Να μη βρεθεί κανένας μόνος του. Να δυναμώσει η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, για τη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
http://mynima-hellas.com/2011/10/%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/
ΑΘΗΝΑ  13/10/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ Κ
ΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου