Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κίνημα πολιτών “Καταναλώνουμε ότι παράγουμε”


Αγοράζουμε Τοπικά, Ελληνικά προϊόντα
Σας κοινοποιούμε (επισυναπτόμενο) κατάλογο 100 επιχειρήσεων της Μαγνησίας που παράγουν  επώνυμα τοπικά προϊόντα διατροφής δίνοντας δουλειά στις οικογένειες μας και στους φίλους μας.
Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις εξάγουν τα προϊόντα τους σε διάφορες χώρες του κόσμου. Εμείς θα αγοράζουμε εισαγόμενα;
Καλούμε τα καταστήματα να τοποθετούν τα τοπικά προϊόντα σε διακριτό χώρο ή με ειδική σήμανση, ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα.
Καλούμε τους καταναλωτές να ζητούν επίμονα τα τοπικά προϊόντα.

Καλούμε τους  ενεργούς πολίτες της Μαγνησίας   να προτιμούμε Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, και ειδικά την ντόπια παραγωγή γιατί έτσι:
-          στηρίζουμε τις  θέσεις εργασίας και μειώνουμε την ανεργία,
-          ενισχύουμε  τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική αλληλεγγύη
-          ανακυκλώνουμε τα χρήματα στο τόπο  μας
-          δίνουμε τη δική μας απάντηση στην οικονομική κρίση
Τρώω Ελληνικά, ντύνομαι Ελληνικά, κάνω τουρισμό Ελληνικά
Προσοχή! στον γραμμωτό κώδικα 520
Σε όλα τα προϊόντα που αγοράζουμε, πρέπει τα 3 πρώτα ψηφία στο να είναι 520 που σημαίνει ότι κατασκευάστηκαν από Ελληνικές επιχειρήσεις (made in Greece)!
Παρακαλούμε τους παραγωγούς  επώνυμων  τοπικών προϊόντων, που δεν συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους των επιχειρήσεων που δημοσιεύονται ή που τα στοιχεία τους είναι ελλειπή, να επικοινωνήσουν  με το Κίνημα πολιτών «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» στο τηλ.  2421352725   ώστε να συμπληρωθούν άμεσα.
Τους καταλόγους όλων των επιχειρήσεων παραγωγής τοπικών προϊόντων διατροφής (τρόφιμα – ποτά) μπορείτε να τους δείτε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.enkavolou.gr
Οι ενέργειες προβολής των προϊόντων που θα γίνουν από το Κίνημα Πολιτών, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Ένωση Καταναλωτών Βόλου είναι:
Δελτία τύπου, συνεντεύξεις τύπου.
Ανάρτηση σε ιστοσελίδες της περιοχής, αποστολή με email
Προβολή μέσω ραδιοφωνικών εκπομπών
Εκτύπωση εντύπου και διανομή στους καταναλωτές
Το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν κατάλογοι τοπικών προϊόντων στους κλάδους: Είδη κατοικίας, είδη δώρων, δομικά υλικά  κ.α
Διαδώστε το ή στείλτε μας τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις φίλων σας για να μπορέσουμε να τους ενημερώνουμε για  θέματα που αφορούν τον καταναλωτή, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.
ο κατάλογος εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου